Daniel Lanois, Stikstof, Gogo Penguin, Black Flower, De Beren Gieren, Theon Cross, Lady BlackBird, Steven De Bruyn & Jasper Hautekiet, Emmy d’Arc, Oscar Jerome, Camille Camille, Smerz, Nabou Trombone Ensemble, Bram De Looze, Bex Burch & Leafcutter John: Boing! en Dishwasher_ maken de affiche compleet.

Gent Jazz kondigt een nieuwe festivaldag aan, vrijdag 8 juli wordt een ontdekkingstocht in een paradijs voor muziekliefhebbers. Met GoGo Penguin, Lady Blackbird, Oscar Jerome, Theon Cross, Bex Burch & Leafcutter John: Boing! en Dishwasher_ brengt het festival het kruim van de nieuwste muzikale lichting naar de Bijlokesite in Gent. Een dag met stuk voor stuk jonge, vernieuwende groepen, scherp en gretig, waarvan de komende jaren heel veel verwacht wordt. “Met een dagprijs van 29 euro wil Gent Jazz zo veel mogelijk mensen de kans geven om deze groepen te ontdekken” aldus de festivalorganisatie. “Dit programma past helemaal in onze missie om jonge artiesten voor te stellen en een duwtje in de rug te geven. We mikken met deze dag op muziekliefhebbers die graag ‘mee’ zijn en op iedereen die uitkijkt naar een heerlijke festivaldag vol muzikale ontdekking. We streven altijd naar correcte ticketprijzen, rekening houdend met de kost. Wanneer we dan een programma van dit muzikaal niveau kunnen voorstellen aan een lagere ticketprijs, doen we dat graag, en met trots.”

Op de al aangekondigde dagen werden Daniel Lanois, Stikstof, Black Flower, De Beren Gieren, Steven De Bruyn & Jasper Hautekiet, Emmy d’Arc, Camille Camille, Smerz, Nabou Trombone Ensemble en Bram Delooze toegevoegd. "Dankzij de bijzonder sterke en creatieve Belgische muziekscene, kunnen we veel artiesten van eigen bodem presenteren." stelt de festivalorganisatie. "Om de volgende generatie jazzmuzikanten te prikkelen en uit te dagen, plaatsten we ook twee studentenprojecten van het Gents conservatorium op het programma. Daarmee is het programma volledig.”

Enkele dagen in de kijker

Stikstof en Smerz vervolledigen het programma op 15 juli. Deze dag waar ook Kae Tempest en Sylvie Kreusch, twee van de meest markante en bejubelde hedendaagse performers staan, trekt zo volledig de kaart van de hedendaagse urban scene, met voldoende vette beats voor een stomend feestje.

Daniel Lanois zal op 10 juli, de dag met onder meer Van Morrison en Judi Jackson met een kleine bezetting aantreden. Naar goede gewoonte brengt hij een onvoorspelbare set vol muzikaal avontuur met een blueskantje. Dat kantje zal bij Steven De Bruyn & Jasper Hautekiet wellicht nog wat guller worden ingekleurd.

Het programma van donderdag 14 juli lijkt wel een ode aan unieke vrouwelijke stemmen nu Agnes Obel, Meskerem Mees en Sohnarr het gezelschap krijgen van Camille Camille. Vier fantastische stemmen maar ook vier straffe muzikanten.

De ticketverkoop verloopt via www.gentjazz.com – het enige officiële verkoopkanaal. De prijzen variëren per dag (29-46 euro). Kindertickets (-12 jaar) kosten 8 Euro. Gent Jazz 2022 vindt plaats op de Bijlokesite van 7 tot 16 juli.

Tickets van de door corona uitgestelde festivaledities werden omgezet in vouchers en per mail bezorgd aan de tickethouders. Deze vouchers zijn geldig tot de zomer van 2023. De organisatie roept wie een voucher heeft op om deze tijdig in te wisselen. Gent Jazz raadt tickethouders die hun ticket willen omwisselen aan om gebruikt te maken van het Ticketswap platform.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over