Gent Jazz komt hun belofte na bij hun publiek om een compensatie te voorzien nadat Sting vorig jaar zijn optreden last minute moest afzeggen. De annulatie op doktersbevel gebeurde drie uur voor het optreden waardoor de organisatie juridisch gezien niet verplicht was om het publiek te vergoeden. Maar deze heeft zich meteen geëngageerd voor hun trouw publiek. De organisatie voorzag een systeem waardoor bezoekers konden opteren voor een exclusieve voorverkoop of een contante terugbetaling.

Degenen die van hun voorrang genoten voor 2020 hadden geluk want Sting komt dit jaar terug naar Gent Jazz! De pre-sale ging hard en de festivaldag was quasi meteen uitverkocht wanneer de ticketverkoop publiekelijk openging. Velen onder het publiek verkozen echter gewoon gehele terugbetaling. En daarvoor zijn de centen van onze verzekering nodig. Ondanks het feit dat we aan alle voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij hebben voldaan hebben we ondertussen helaas toch een procedure moeten opstarten tegen de verzekeraar om betaling te kunnen bekomen. Een verloop dat ervoor zorgde dat we met tegenzin de terugbetaling aan ons publiek hebben moeten spreiden in de tijd.

Dit alles heeft er ook toe geleid dat de verzekeringsmaatschappij ondertussen wel is overgegaan tot het storten van enkele voorschotten. Voorschotten die weliswaar op heden de nood van Gent Jazz om te kunnen terugbetalen niet geheel lenigen. Maar met de extra inspanningen van onze partners en subsidienten stelt het ons wel in staat om nu meteen iedereen (eindelijk) geheel te kunnen terugbetalen en de focus bij iedereen geheel op het onwaarschijnlijk sterke programma 2020 te kunnen zetten!

Enkele grote kleppers zoals Sting en Novastar op dinsdag 14 juli en Van Morrison en Marc Cohn and the Blind Boys of Alabama op zondag 12 juli zijn al aangekondigd. De organisatie is op dit moment volop bezig om de affiche voor Gent Jazz 2020 samen te stellen.

Meer headliners, jong talent en muziekvirtuozen worden om te beginnen volgende week (!!!) aangekondigd. Gent Jazz investeert jaar op jaar in creatieve muziek en zal zoals steeds verschillende scenes aanspreken. Noteer: Gent Jazz tekent deze zomer voor uitzonderlijk veel topconcerten!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gent Jazz
Datum: 
8 juli - 18 juli 2020
Locatie: 
Bijlokesite, Gent

Reservatie:

Meer over