In de jaren ’80 was Gene Summer geen onbekende naam in het Vlaamse Showbizz landschap. Begin jaren ‘80 nam Gene meermaals deel aan de BRT Knokke Cup, eerst als artiest, dan als ploegleider en later ook jurylid.

In diezelfde periode was hij BRT afgevaardigde op het North-Ring festival: hij trad op in de vermaarde “Moulin Rouge” jazz club in Kopenhagen waar hij begeleid werd door de beroemde Deense Radio Big Band met muzikanten van de Count Basie Big Band. Diverse Europese festivals volgden.

In 1981 en1982 was hij telkens finalist in de Eurosong preselecties. Nadien volgden concerten met het Metropool Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo en de Skymasters Big Band voor de Nederlandse omroepen NOS en VARA. In 1985 werd Gene winnaar van het “Menschen und Meer Songfestival” te Rostock, waarna een tournée volgde door de DDR.

Eind jaren ‘80 was Gene gastdocent in Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en nam hij deel aan de Baccara Beker in het Casino van Middelkerke, eerst als zanger en nadien drie keer als ploegleider voor de provincie Antwerpen. In diezelfde periode richtte hij “The Music Makers” op en volgden er optredens doorheen Europa waarna zij de vaste begeleidingsband werden van Rob de Nijs.

Verschillende jaren verdween Gene Summer uit de muziek. Tegenwoordig is Gene opnieuw volledig “into swing music” en zingt hij vooral crooner repertoire begeleid door diverse Big Bands. Tijdens een concert ontmoet Gene in 2008 na vele jaren opnieuw Evert Verhees die, samen met de Amerikaanse songwriter Michael Garvin (o.a. George Benson, Jennifer Lopez), voor hem enkele nieuwe songs componeert en producet: hier is Gene’s nieuwe single ... “She’s got style” !

Meer info: www.genesummer.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: