Gene daagt Geena Lisa uit om de perfecte pilau te maken, een traditionele rijstschotel en tevens ook het meest gekruide gerecht van Zanzibar. Hun zoektocht brengt hen naar alle uithoeken van het land dat zijn naam “kruideneiland” niet gestolen heeft.

De kruiden en specerijen die het eiland rijk zijn, werden eeuwen geleden op Zanzibar geïntroduceerd en intussen hebben de kruiden niet alleen hun weg gevonden in de Zanzibari keuken, de hele levensstijl van de Zanzibari is hiervan doordrongen. Bij hun aankomst op Zanzibar is de ramadan nog aan de gang dus veel proeven is er eerst niet bij. Gene en Geena verdiepen zich dan maar in de geneeskrachtige werking van de kruiden maar ze gaan nog een stapje verder en bezoeken een mganga, een traditionele kruidendokter die boze geesten verdrijft. Hun zoektocht naar de oorsprong van de kruiden brengt hen naar het midden van het eiland, het hart van de kruidenteelt en meteen ook de uitgelezen plek om alles te ontdekken over de kruiden en natuurlijk ook de pilau rijst .

Het uur van de waarheid nadert en terwijl Geena alles in gereedheid brengt voor haar pilau, kijken de vrouwen van het dorp nieuwsgierig toe en wachten vol spanning tot ze mogen proeven en een oordeel vellen…

De mosterd van Ambraham: Maandag 24 maart om 19u55 op VIJFtv

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: