Affiche het Schlagerfestival

Artiesten, pers en organisatoren brachten dinsdagmiddag in de Ethias Arena een toast uit op de 9de editie van Het Schlagerfestival. Het grootste meezingfeest van Vlaanderen blijft verder vernieuwen door naast vaste waarden ook jong talent een podium te bieden en buiten de lijntjes te kleuren. Wat telt is dat het publiek een heel Schlagerfestival lang meezingt en collectief uit de bol gaat. Met vele duizenden ‘schlageren’ kan weer tijdens het laatste weekend van maart en op de eerste zaterdag van april. In Hasselt uiteraard, de schlagerstad bij uitstek!

Muzikale meezingmix

De affiche van Het Schlagerfestival 2014 is ook nu weer zorgvuldig samengesteld en bestaat uit een mooie muzikale mix. “Met Willy Sommers, Lindsay, Christoff, De Romeo’s en Bart Kaëll hebben we gevestigde waarden gestrikt die al meermaals bewezen hebben dat ze op Het Schlagerfestival thuishoren. We zijn erg blij dat Dennie Christian er voor de vierde keer terug bij is. Voor Nicole & Hugo is het hun tweede keer. De doortocht van het populairste showbizzkoppel van Vlaanderen op Het Schlagerfestival 2014 wordt heel bijzonder, want ze hebben aangegeven dat ze in 2015 een punt zetten achter hun succesvolle carrière. Wij gaan ze alvast mooi uitzwaaien op ons podium”, zegt Flor Boey namens PSE-Belgium, dat mee instaat voor het uittekenen van de muzikale lijnen.

Naast de gevestigde namen trakteert Het Schlagerfestival het publiek op bekende artiesten die voor het eerst op het Schlagerfestivalpodium staan. “In het kader van de verruimingsoperatie die vorig jaar werd ingezet, hebben we voor de nieuwe editie de Nederlandse rocker Peter Koelewijn aangetrokken. We zijn ook blij dat we Kristel, Josje en Karen van K3 mogen verwelkomen. Geen groep namelijk die de voorbije jaren zoveel muziek heeft verkocht en van wie de liedjes zo sterk in het collectieve geheugen zitten als K3. Wees er maar zeker van dat hun liedjes op Het Schlagerfestival door jong en oud meegezongen zullen worden”, voegt Jan Van Esbroeck van PSE-Belgium er nog aan toe.

Jong talent

Wat Het Schlagerfestival zo uniek en succesvol maakt is dat alle artiesten optreden met een uitgebreide liveband. Het festival heeft altijd heel duidelijk geïnvesteerd in kwaliteit en stapt daar niet van af. Daarnaast wil het ook investeren in de toekomst. Nadat eerder al The Sunsets hun carrièredebuut mochten maken op het podium van ‘Het grootste meezingfeest van Vlaanderen’, krijgt nu de Lierse zangeres Elke Taelman deze unieke kans aangeboden. Elke won twee jaar geleden een talentenjacht bij Radio 2. Ze koos muzikaal bewust – en met succes - voor het populaire variétégenre. Als extra duwtje in de rug zal ze schitteren in de Ethias Arena in Hasselt.

“Alle namen voor Het Schlagerfestival 2014 zijn bekendgemaakt. Het publiek kan straks weer uit volle borst meezingen met tien artiesten die vakkundig door gastheer en presentator Gene Thomas zullen worden aangekondigd. Gene wist vorig jaar hoge ogen te gooien op het festival. We zijn blij dat hij – net als wij – opnieuw veel zin heeft in de volgende editie”, klinkt het bij de organisatoren.

Vernieuwing

Dat er een frisse en nieuwe wind waait door Het Schlagerfestival is meer dan duidelijk, maar de organisatoren zetten dit nog extra in de verf met een eigentijds affichebeeld en een vernieuwde website. “We hebben de voorbije jaren in het straatbeeld gemerkt dat ons Schlagerfestivalconcept duchtig werd gekopieerd, tot in het vertrouwde campagnebeeld toe! Verschillende organisatoren toonden hiermee waar ze de mosterd haalden. Maar er kan er maar één de enige echte zijn. Als het ‘originele’ Schlagerfestival in Vlaanderen blijven we ook graag trendsetter. Met een nieuw en opgefrist affichebeeld willen we onze vertrouwde en herkenbare waarden nog beter uitstralen. Ook online gaan we mee met onze tijd. De website kreeg dezelfde nieuwe ‘look’ en we zetten nog meer dan vroeger in op de sociale media: de trouwste Schlagerfestivalfans volgen ons en reageren via Facebook. Het aantal vrienden groeit ook hier gestaag!”, zegt Friedl Teirlinck namens VMMa, dat samen met PSE-Belgium ook nu weer instaat voor de organisatie.

Iedereen schlagert

“Als we een suggestie mogen doen voor een ‘Woord van het jaar’, dan stellen we het doe-woord schlageren voor. Want doorheen de jaren is schlageren een begrip geworden. Mensen koppelen het meteen aan Het Schlagerfestival in Hasselt. Voor het negende jaar op rij komen straks weer vele duizenden muziekfans naar de Limburgse hoofdstad afgezakt om er tijdens het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april te genieten van een avondje pretentieloos plezier en vertier in de Ethias Arena. Alle zorgen aan de kant en je eens lekker laten gaan, dat is waar Het Schlagerfestival ook in 2014 voor wil staan. Wij zorgen voor topartiesten die worden begeleid door een liveband in een uniek en feestelijk kader. Het publiek, van 7 tot 77 jaar en ouder, zorgt voor de rest. Schlageren kent geen grenzen”, glimlacht Jan Van Esbroeck.

Het Schlagerfestival 2014, in de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart en op zaterdag 5 april om 20.30 uur, op zondag 30 maart 2014 om 14.00 uur. Toegangskaarten: € 34 en € 38, met ook ambianceplaatsen - voor fans die heel actief willen meefeesten - van € 34 en € 38 op het middenplein, exclusief service- en verzendingskosten. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of online via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (open ma-za 09.30-19.00 uur). Groepen: 10% korting vanaf 50 kaarten, 15% korting vanaf 250 kaarten en 20% korting vanaf 500 kaarten. Groepskortingen uitsluitend via 070/223.193 (max. € 0,30/ min.), vanuit Nederland: 0900-20.22.640 (€ 0,45/min.). 

Meer info: www.hetschlagerfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Het Schlagerfestival
Datum: 
28, 29 en 30 maart & 5 april 2014
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

070 345 345
Meer over