Forever And A Day’, de nieuwe single van de Gentse Americana band A Murder In Mississippi, leidt de pre-order campagne in van een nieuw album dat in het najaar wordt verwacht.

A Murder in Mississippi speelt een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs een scheut Irish melodies. De bandleden delen hun passie voor muziek en brengen hun unieke achtergronden samen tot een breed gamma aan klanken, en creëren zo een eigen stijl. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën. Na hun debuut uit 2018 kondigt de band met de nieuwe single ‘Forever And A Day’ de release aan van een tweede full album dit najaar. De plaat is nu al te bestellen via pre-order.

‘Forever and a Day’ is een murder ballad, met diepe wortels in de folk- en countrytraditie. Een bezwerende banjo vertelt het verhaal van een verloren strijd tegen de tijd. Een verhaal dat zich vastklampen aan een laatste sprankeltje hoop terwijl grote onzekerheid alles overschaduwt. Het hypnotiserende banjo getokkel wordt beantwoord door de dramatische klaagzang van een viool, die de luisteraar in haar trance probeert te vangen.

De klank van ketens echoën doorheen het nummer. Een vage herinnering aan de mars doorheen het niets van de tijd, de eenzaamheid en uiteindelijk, de dood.

"A Murder In Mississippi heeft met Leander Vandereecken een opmerkelijke zanger en de samenzang met de dames in de band klinkt geweldig." daMusic

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: