© Julia Wesely

Cross the bridge to timeless wonders

Voor de tweede keer in de geschiedenis neemt de Tsjechische Republiek zes maanden lang het Voorzitterschap van de Raad van de EU op. Een ideale gelegenheid om een breed cultureel programma in België te presenteren... En om de zalen van Bozar over te nemen met muziek, expo en cinema.

Niet minder dan 9 muzikale evenementen met Tsjechische musici en componisten staan op het programma voor deze eerste helft van het jaar in Bozar. Het Tsjechische seizoen begint met de Prague Philharmonia onder leiding van Jan Kučera en en eindigt met een optreden van veelbelovende jonge Tsjechische muzikale talenten. Tussendoor zullen in de Henry Le Boeufzaal uitmuntende ensembles als het Pavel Haas Quartet, het Grunik traditioneel koor en het Collegium 1704 te gast zijn, en topmusici als Václav Luks, Magdalena Kožená en Hana Blažíková.

Experts op het gebied van kunstmatige intelligentie ontmoeten in oktober antropologen, modeontwerpers en urbanisten om te discussiëren over het gebruik van geavanceerde technologieën in ons dagelijks leven. De vertoningen van drie films van Tsjechische regisseurs (Šimon Holý, Petr Václav en Slávek Horák) zullen een nieuw licht werpen op aspecten en figuren uit het verleden: de ideale gelegenheid om de componist Josef Mysliveček of Václav Havel te herdenken door middel van een dialoog tussen erfgoed en hedendaagse creatie.

De nieuwe installatie van kunstenares Milena Dopitová, die speciaal voor Bozar is ontworpen, stelt het begrip solidariteit in het middelpunt van het Europese vraagstuk aan de orde.

Focus on Czechia wordt een reis door verschillende eeuwen Tsjechische cultuur met één rode draad: de ononderbroken creativiteit

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over