BOZAR heeft voor de eerste keer een jazzorkest in residentie: de Belgische bigband Flat Earth Society van Peter Vermeersch. Flat Earth Day presenteert o.a. een muziek- en schaduwspel van saxofonist Bruno Vansina en het releaseconcert van de langverwachte Zappa-plaat ‘Terms of Embarrassment’ van FES samen met Mauro Pawlowski. Optreden zijn gepland met: Flat Earth Society – Mauro Pawlowski – Pierre Vervloesem –Bart Maris Jam Sessions – Too Noisy Fish & meer – Bart Maris op zaterdag 19 maart ’16 vanaf 16.00 uur.

16:30 Too Noisy Fish

Peter Vandenberghe piano – Kristof Roseeuw contrabas –Teun Verbruggen slagwerk

Deze vis is niet alleen luid, maar heeft ook gevoel voor ritme. Peter Vandenberghe, Kristof Roseeuw en Teun Verbruggen vormen de ritmesectie van Flat Earth Society. Met hun drietjes zijn ze Too Noisy Fish. De mission statement van het pianotrio? In totale vrijheid elke mogelijke stijl ontdekken, van jazz, film en klassiek tot ambient en rock. Pas op: een gespleten persoonlijkheid is niet noodzakelijk, maar wel aanbevolen.

18:00 Bart Maris & Loops

Bart Maris – Michael Vatcher

Het moet niet altijd digitaal zijn, moet trompettist Bart Maris gedacht hebben toen hij met Loops op de proppen kwam. Het project bestaat uit een heus orkest van oude bandopnemers, elk met een geluidsfragment van verschillende lengte die in loop worden afgespeeld. Het resultaat: een steeds wisselend klanktapijt waarop Maris knetterende trompetsolo’s plaatst

19:30 Bruno Vansina - Het Serpent

Pierre Vervloesem – Frank Van Eycken – Bruno Vansina – Katrien Vandergooten – Isabelle De Keyser – Bram Goots

Het Serpent is een schimmenspel. Een wat? De voorstelling is even fascinerend als het woord klinkt. In een visueel spel met licht en schaduw fantaseert Bruno Vansina over buitenaards leven. In het verhaal verschijnt het schepsel soms als slang, dan weer als jonge vrouw. Korte scenes volgen elkaar op. Schaduwen en melodieën lopen in elkaar, klanken en vormen zijn verwikkeld in een exotische dans.

21:00 Flat Earth Society & Mauro Pawlowski :

Terms of Embarrassment (cd release concert, Igloo Records)

Peter Vermeersch – Benjamin Boutreur – Berlinde Deman –Michel Mast – Peter Delannoye – Marc Meeuwissen – Peter Vandenberghe – Pierre Vervloesem – Teun Verbruggen –Kristof Roseeuw – Luc van Lieshout – Tom Wouters – Bart Maris – Bruno Vansina – Mauro Pawlowski

Is er een artiest, nog zotter dan Flat Earth Society? Nu misschien niet, maar vroeger was er Frank. Zappa, that is. Onder de noemer ‘Terms of Embarrassment’ brengt Flat Earth Society, in samenspel met gitaargoden Pierre Vervloesem en Mauro Pawlowski, hommage aan de prettig gestoorde artistieke duizendpoot. Verwacht geen covers maar een concert waarbij de vertrouwde snor in het graf nog eens gaat glimmen. Het wordt een avond met vers materiaal, gênante momenten, te lange gitaarsolo's, strakke opzwepende collectieve passages en toch ook wat Zappa-mutaties.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: