Eind dit jaar gaan Five Finger Death Punch en In Flames samen op tournee door Europa. Gisteravond tijdens hun gratis concert in 013 maakte de band bekend dat ze op vrijdag 15 december het podium van AFAS Live in Amsterdam delen met In Flames. De voorverkoop voor het concert met In Flames in AFAS Live start vrijdag 23 juni om 11.00 uur via Ticketmaster.

Vorige week na het veel besproken optreden in 013 kwam er naar buiten dat Five Finger Death Punch frontman Ivan Moody met verslaving worstelt. Hij is daarom opgenomen in een afkickkliniek in de Verenigde Staten en maakt de huidige tour niet af. Tommy Vext neemt voorlopig Moody’s positie in.

Sinds hun debuutalbum The Way Of The Fist uit 2007 is Five Finger Death Punch uitgegroeid tot één van Amerika’s populairste metalbands. Het geluid van de band is duidelijk herkenbaar met de zware gitaarriffs, sterke breaks en aanstekelijke melodieën. Het meest recente album van de band genaamd Got Your Six is hier een heel goed voorbeeld van.

Begin jaren negentig ontstaat er in Göteborg een nieuwe stroom in de metal: melodic death metal. In Flames is één van de grondleggers van dit geluid. Ze combineren snoeiharde death metal met melodisch gitaarspel en keyboardpartijen. In Flames maakt hiermee een aantal klassieke metalalbums waaronder The Jester Race en Whoracle. De afgelopen 20 jaar blijft In Flames hun geluid ontwikkelen met o.a. invloeden uit de pop en rock. De Zweden zijn hierdoor een blijvende inspiratie voor veel moderne metalbands.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Five Finger Death Punch en In Flames
Datum: 
15 december 2017
Locatie: 
AFAS Live, Amsterdam

Reservatie:

Meer over