Tal van premières in Oostende voorafgaand aan Toronto, Montréal en Venetië. Filmfestival Oostende toont heel wat films in exclusieve, soms Europese première die ondertussen geselecteerd werden voor gerenommeerde filmfestivals als dat van Toronto, Montréal en Venetië. “My Queen Karo” die bij ons haar wereldpremière heeft, staat samen met “The Young Victoria” geprogrammeerd op het festival van Toronto. “Meisjes” staat op het programma van het Filmfestival van Montréal terwijl het filmfestival van Venetië “De laatste dagen van Emma” Blank geprogrammeerd heeft.

Het was al langer bekend dat het Filmfestival van Toronto de Belgische film “My Queen Karo” geselecteerd had. Oostende verwelkomt de cast en regisseur op de rode loper tijdens de wereldpremière van deze film op 25 augustus. Ook “The Young Victoria”, de slotfilm van het filmfestival van Toronto gaat voordien in première in Oostende. Dit historisch drama met Emily Blunt en Paul Bettany, van executive producer Martin Scorsese en Sarah Ferguson is de tweede film van regisseur Jean-Marc Vallee die reeds eerder het coming of age drama “C.R.A.Z.Y.” regisseerde dat in 2005 in Toronto de prijs won voor Beste Canadese Film.

“Meisjes” die vanavond in Oostende in première gaat en waarvan de volledige cast op de rode loper verwacht wordt, staat dan weer op het programma van het filmfestival van Montréal in de selectie van 'Regards sur les Cinémas du Monde'. Deze Franstalige tegenhanger van het Engelstalige Torontofestival loopt dit jaar van 27 augustus tot 7 september. Het was hier dat twee jaar geleden “Ben X” de grote prijs wegkaapte. En leuk om te weten, de muziek voor “Ben X” kwam van niemand minder dan onze Master, Maurice Engelen.

Ook “De laatste dagen van Emma Blank” dat op het laatste nippertje nog toegevoegd werd aan de reeks premières van het filmfestival (op zondag 23 augustus om 17u), werd opgenomen in Venice Days, het parallelprogramma van het internationale filmfestival in Venetië dat van 2 tot 12 september loopt. De regisseur van deze film, Alex van Warmerdam, ook gekend van “Abel”, “De Jurk” en “Ober”, kon reeds op heel wat lovende kritiek rekenen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: