Fifty Lab Music Festival is terug. Van woensdag 13 tot vrijdag 15 november wordt het centrum van Brussel weer het kloppend hart voor muziekliefhebbers en artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Om de vijfde editie te lanceren, trekken we op dinsdag 14 mei naar The Social - in het hart van Soho in Londen - voor de eerste Fifty Lab Music Night.

Fifty Lab staat bekend om haar kwalitatieve line-up vol opkomende artiesten en het samenbrengen van een gepassioneerde gemeenschap van muziekfans met een passie voor alternatieve muziek van alle genres. Onder hen zitten ook internationale muziekprofessionals en -festivals, waardoor Fifty Lab sinds 2019 deuren opent naar buitenlandse shows voor heel wat Belgische artiesten. In de afgelopen edities stonden onder meer Gabriels, Bolis Pupul, Sam Quealy, Pongo, Loverman, Surusinghe, Erika de Casier, Knucks, ELOI en vele anderen op de affiche en groeiden ze erna door naar de grote podia. De eerste namen voor Fifty Lab Music Festival in Brussel volgen volgende week.

Fifty Lab trekt dit jaar voor het eerst naar het buitenland om een show te organiseren. Op de affiche staat Reinel Bakole, die met haar debuutalbum Healing Exhaustion in februari in de Belgische media geprezen werd voor haar intrigerende soul. Daarnaast komt ook de Londense Jawnino tonen waarom hij de nieuwe, muzikale crush van het Fifty Lab-team is en speelt hij zich alvast warm voor zijn passage op het festival in Brussel in november

REINEL BAKOLE (BE)
We gaan naar Londen en nemen mee: Reinel Bakole. Na haar eerste optreden op Fifty Lab in 2021, bracht de Brusselse zangeres in februari 2024 haar alom geprezen debuutalbum Healing Exhaustion uit en stelde ze het project voor in een uitverkochte Ancienne Belgique. In de zomer staan o.a. DOUR, Gent Jazz, ... op de planning, maar eerst volgt nog een show in de Britse hoofdstad waar ze vertegenwoordigd wordt door EartH Agency (FKA Twigs, Erika de Casier, Sega Bodega).

JAWNINO (UK)
De Britse artiest Jawnino, een incognito/anonieme rapper die zijn identiteit graag geheim houdt, heeft reeds fans in o.a. Pitchfork, Crack Magazine en NOTION, en brengt dit jaar een nieuw project uit. Met zijn eigenzinnige tracks en verfrissende sound is hij een van de spannendste acts uit Londen en komt hij zichzelf voorstellen op onze Fifty Lab Music Night. Extra goed nieuws: Jawnino zal in november ook op Fifty Lab te zien zijn in Brussel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: