In FAROEK woensdag zien we het Britse National Crime Agency aan het werk, en volgen we hun maandenlange zoektocht naar een drugsbaron. Niet via één georganiseerde politieactie, maar door het stap voor stap oprollen van een heel netwerk. Speurders begonnen bij de kleine garnalen en eindigden bij het vangen van de grote vis, het hoofd van een groot drugs- en witwasnetwerk.

De hele operatie begint wanneer één van de speurders, Paul Finnan, tijdens een observatie toevallig een man met een plastic zak hopen geld naar de bank ziet brengen. Meteen vermoedt hij dat er meer aan de hand is. "Wanneer je zolang in het vak zit als wij," beweert Finnan, "dan weet je op een bepaald moment dat iemand met illegale dingen bezig is."

In de loop van de volgende maanden pakken de speurders verschillende verdachten op en ontdekken ze dat één man vanuit het buitenland de hele organisatie leidt. In totaal werken meer dan 100 agenten mee aan deze grote politieoperatie.

De jacht op een drugsbaron, FAROEK, 16 maart bij VTM

De volledige afleveringen van FAROEK kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over