Op 24 en 25 mei 2017 is het zover: het langverwachte bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania aan België. VTM NIEUWS volgt de gebeurtenissen vanop de eerste rij, met extra nieuwsuitzendingen op alle belangrijke momenten.

Op woensdag 24 mei landen president Trump en Melania op de militaire luchthaven van Melsbroek, om van daaruit meteen naar het Koninklijk Paleis te rijden voor een ontmoeting met koning Filip en een werkvergadering met premier Charles Michel. VTM NIEUWS is erbij vanaf het moment dat het presidentiële vliegtuig landt, en covert hun aankomst in een EXTRA VTM NIEUWS om 15u45.

Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, staat een EXTRA NIEUWS gepland om 9u45, wanneer Trump aankomt bij de Europese Instellingen en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en Europees president Donald Tusk ontmoet aan het Schumanplein in Brussel. Aansluitend luncht hij met de Franse president Macron. Naast het gewone VTM NIEUWS van 13 uur, met uiteraard ook uitgebreid verslag van alle gebeurtenissen, is er een extra uitzending om 15u45 wanneer Trump het nieuwe NAVO-hoofdkwartier mee opent en de NAVO-top zal bijwonen. Trumps speech daar wordt integraal uitgezonden.

Buitenlandverslaggever Romina Van Camp volgt alle bewegingen van de Amerikaanse president, terwijl Jelle Frencken het nieuws brengt van zijn bezoek aan de Europese Instellingen. Nathalie Dyck toont de enorme veiligheidsoperatie voor het bezoek van Trump én de andere staatshoofden van de NAVO-landen, en volgt de geplande protesten. Aagje Vanthomme gaat mee op stap met Melania Trump en de vrouwen van de andere staatshoofden.

VTM NIEUWS staat klaar op alle cruciale momenten. Ook via vtmnieuws.be, de app en de Facebook-pagina van VTM NIEUWS kunnen kijkers en surfers het bezoek van Trump minuut per minuut volgen, met nog meer livebeelden en snelle updates.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over