In mei kan het Vlaamse publiek kennismaken met het wereldwijde theaterfenomeen ‘War Horse’. Dat Vlaanderen uitkijkt naar de voorstelling blijkt nu al uit de ticketverkoop. Ook het feit dat de voorstelling na 14 juni onherroepelijk gedaan is, zorgt ervoor dat veel mensen nu al hun kaartjes boeken. Daarom werd er nu al besloten om extra data in verkoop te zetten.

Speciaal voor deze productie werd de website www.war-horse.be opgestart. Op dit platform blijf je dagelijks op de hoogte van de laatste updates rond de show. De komende dagen zal meteen al één van de belangrijkste nieuwtjes gelanceerd worden, nl. de bekendmaking van de cast. Stay tuned!

Over War Horse

‘War Horse’ vertelt het indrukwekkende verhaal van de Engelse boerenjongen Albert, die vriendschap sluit met het paard Joey. Als Joey door zijn vader Ted verkocht wordt aan het Britse leger om ingezet te worden op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog, gaat Albert hem achterna.

Al snel na zijn verscheping naar Frankrijk komt Joey in vijandelijk gebied terecht. Door een reeks spelingen van het lot staat hij de beide kampen in de vreselijke oorlog bij, en komt hij uiteindelijk alleen terecht in Niemandsland. Intussen houdt Albert moedig vast aan zijn missie om Joey terug te vinden en hem weer thuis te brengen.

‘War Horse’ maakt niet alleen indruk door dit aangrijpende verhaal van vriendschap en zelfopoffering tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Bijzonder is dat de paarden en andere dieren tot leven worden gebracht via prachtige en inventieve poppen, ontworpen door de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. De plaatselijke acteurs die Joey en zijn vriend Topthorn bedienen, krijgen hiervoor een intensieve opleiding. In totaal worden in ‘War Horse’ 23 grote en kleine poppen gebruikt.

‘War Horse’ is gebaseerd op de roman van Michael Morpugo uit 1982, en werd in 2011 ook verfilmd door Steven Spielberg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
War Horse
Datum: 
Vanaf 16 mei 2015
Locatie: 
Stadsschouwburg, Antwerpen
Meer over