Afgelopen weekend werd het start gegeven voor de nieuwe concertreeks van Night of the Proms. De editie van dit jaar wordt gekenmerkt door een aantal nieuwe gezichten en een brede muzikale waaier. De grootste verrassingen van deze jaargang zijn tenor Fernando Varela, Gavin DeGraw én Regi, die met een gevarieerde dance-medley het startschot voor de finale van de show geeft.

Met een atypische intro als openingsnummer die de zaal meteen muisstijl kreeg, trapten Natalie Imbruglia en Scala de eerste voorstellingen sfeervol op gang. Het was meteen het startschot voor een gevarieerde avond vol pop-, rock- en dance-hits, afgewisseld met klassieke hoogtepunten. “Night of the Proms start in stijl. Dit jaar zet de organisatie het vernieuwende karakter van de show extra in de verf” is te lezen in Het Nieuwsblad.

Geslaagde vernieuwingsoperatie

“Kobe Ilsen blies gisteren op spectaculaire wijze het stof weg dat op het event was neergedaald. Een verrukkelijke Natalie Imbruglia en de beats van Regi zorgden voor de vitale injectie” stond na afloop van de première te lezen in Het Laatste Nieuws. “Fernando Varela liet horen wat muziek behoort te doen: raken. ‘Vincero! Vincero!’ De finale van zijn Nessun Dorma was indrukwekkend.” schrijft De Standaard. Het zijn slechts enkele van de recensies na de openingsavond.

Ook nieuwkomer Alexandra Arrieche, de nieuwe dirigente van Night of the Proms wordt gesmaakt. Zo bericht ook het VRT-journaal: “Alexandra Arrieche zweept moeiteloos de zaal op met haar samba magic”. Als dirigente van Il Novecento, slaagt de Braziliaanse er met verve in het publiek doorheen het repertoire van ook Gavin Degraw, Basement Jaxx en Joe Jackson te gidsen.

Regi geeft vorm aan de finale

Regi, de opmerkelijkste naam op de affiche, zorgde ook meteen voor de meest verrassende wending in de show. Met een opeenvolging van vooral recente dance hits trok hij de finale van de avond op gang. “De beste Night of the Proms-finale ooit”, besluit Grenz-Echo.

Met het gevarieerde programma van dit jaar is de toon gezet voor de volgende 30 edities van Night of the Proms: een centrale plaats voor een brede waaier aan muziekstijlen en ruime aandacht voor emotie, verrassing en feest. Voor de late beslissers zijn de komende shows nog enkele plaatsen vrij. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen zijn in het Antwerps Sportpaleis specifieke veiligheidsmaatregelen van kracht. Voor de meest recente info, surf naar www.sportpaleis.be.

Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis nog op vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepsvoorwaarden en groepsboekingen (+10 personen) via groepen@sportpaleisgroep.be of 03/400.60.44. Relatiemarketingarrangementen voor bedrijven via www.notp.com/belgie/vip.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: