Singer-songwriter Tom Odell geeft een extra show in Nederland op zondag 17 maart in RTM Stage, Rotterdam Ahoy. De eerder aangekondigde show op 23 maart in AFAS Live is reeds uitverkocht. De shows vinden plaats in het kader van 'The Black Friday Tour', gelijknamig aan zijn nog uit te komen nieuwe album. De kaartverkoop voor de extra show start op dinsdag 7 november om 12:00 uur via Ticketmaster.

The Black Friday Tour doet het Verenigd Koninkrijk aan met shows in Glasgow, Manchester, Wolverhampton en The Roundhouse in Londen. Na de shows in het Verenigd Koninkrijk reist Tom Odell af naar Europese steden waaronder Parijs, Amsterdam en Berlijn. Wasia Project sluit aan als support act tijdens de Europese tour.

Tom Odell, winnaar van de prestigieuze BRIT- en Ivor Novello awards, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd gedurende de afgelopen tien jaar waarin hij vijf meeslepende albums uitbracht. Deze albums leverden hem 28 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify op, 4 miljard streams en een bereik van 8 miljoen op diverse sociale platforms.

Met het nog uit te komen nieuwe album Black Friday betreedt Tom Odell een nieuw muzikaal hoofdstuk in zijn reis als zanger, songwriter, muzikant en producer. Bewapend met een hernieuwd gevoel voor vrijheid en creatieve controle, is het album een hypnotiserende caleidoscoop van organisch opgebouwde nummers. Het album is gewoon opgenomen met Tom Odell in zijn studio, met de gitaar op schoot, waarbij Tom de nummers zong en opnam op dezelfde manier als waarop ze geschreven waren: met pure authenticiteit. De delicate drums en bas gecombineerd met prachtige snaararrangementen maken de intimiteit en het verlangen dat door alles heendringt, meer en meer compleet. Black Friday wordt een welkome terugkeer voor trouwe fans en wint ongetwijfeld ook harten van een nieuwe fanschare.

Tom heeft twee snippets van het nieuwe album gedeeld: ‘Somebody Else’ die samen met de albumaankondiging kwam en zijn meest recente single ‘Black Friday’, wat tevens de titeltrack van het album is. De single Black Friday werd onlangs uitgebracht en was één van de hoogste binnenkomers van de afgelopen tijd in de Britse hitlijsten, waardoor de zanger in de top 100 van meest gestreamde artiesten in de wereld terechtkwam met 2 miljoen streams op de eerste dag alleen al en 20 miljoen streams tot op heden. De aangrijpende en herkenbare ballad vindt een grote weerklank; het genereert fan content op TikTok en 150 miljoen views op het platform. De diepgewortelde verbinding die het publiek heeft met het nummer is voelbaar, zoals in deze video waar Odell het nummer ten gehore brengt voordat het werd uitgebracht. Tom voerde het nummer recentelijk ook uit tijdens Late Night With Seth Meyers, toen hij terugkeerde naar de show waar hij meerdere keren heeft opgetreden. Bekijk de video hier.

Tom’s grote hit 'Another Love’ behaalde ook viral goud in 2022, wat resulteerde in 4 miljoen creaties op TikTok, meer dan twee miljard streams en plaatsing binnen de Top 10 in UK’s Official Chart en Amerika’s Hot AC Chart. Het nummer werd ook een anthem in protestvideo’s tegen de oorlog in Oekraïne.

TOM ODELL - THE BLACK FRIDAY TOUR

Zondag 17 maart 2024 | RTM Stage, Rotterdam Ahoy [EXTRA SHOW]
Zaterdag 23 maart 2024 | AFAS Live, Amsterdam [UITVERKOCHT]

Aanvang: 20:00 uur | Entree: €44,80,- (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op dinsdag 7 november 2023 om 12:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/tomodell

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over