In geen tijd waren de tickets voor het concert van AC/DC, op zondag 1 maart in het Antwerpse Sportpaleis, vanmorgen de deur uit. Voor wie geen ticket ticket wist te bemachtigen is er zeer goed nieuws. AC/DC heeft namelijk ingestemd met een tweede concert. Dat zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart, eveneens in het Sportpaleis. De voorverkoop start meteen!

AC/DC, de groep der hardrockgroepen, werkt zich dezer dagen flink in de kijker. Op 20 oktober stellen de Australiërs hun nieuwe album “Black Ice”, het eerste sinds 2000, voor. Een weekje later start hun, al even langverwachte, wereldtournee in de Verenigde Staten. En wie zelf een AC/DC’ke wil doen kan dat vanaf november want dan is ‘AC/DC Live: Rock Band -een muziekgame die de spelers toelaat helemaal zelf, in de eigen woonkamer, te rocken- beschikbaar.

Er is dus geen ontkomen aan. AC/DC is terug en dat zal geweten zijn. AC/DC wordt in 1973 in Sydney door gitarist Malcolm Young opgericht. Hij rekruteert zijn jongere broer Angus als gitarist. Op 31 december van hetzelfde jaar treedt de verse groep een eerste keer op. De broers Young voeren een paar personeelswissels door. Bon Scott wordt aangetrokken als zanger. Eind 1974 gaat de groep de studio in voor de opnames van hun eerste album “High Voltage”. AC/DC toert intensief en thuisland Australië gaat vrijwel meteen voor de bijl. Angus’ podium act wordt één van de handelsmerken van AC/DC. De gitarist, in een kostschoolkostuum, headbangt en rolt dat het geen naam heeft.

Met de single “Whole Lotta Rosie” leert ook de rest van de wereld hen kennen maar het is pas goed prijs in 1979 als het album “Highway to Hell” verschijnt. Het wordt een fenomenaal succes. Bon Scott overlijdt in 1980 aan een acute alcoholvergiftiging. Even denkt de groep aan stoppen. Na rijp beraad gaan ze toch door. Met nieuwe zanger Brian Johnson wordt “Back in Black” ingeblikt. Het wordt hun meest succesvolle album ooit (42 miljoen verkochte exemplaren!).

AC/DC is een fenomeen. Iedereen –zowel jong als ouder- met een warm hart voor rock’n roll draagt hen op handen. Voor die vele fans is er heel goed nieuws. Tot voor kort stonden er enkel concertdata in de VS op de planning. Daar komt nu verandering in want ook het Europese luik van de tournee is intussen ingevuld. Op zondag 1 en dinsdag 3 maart rockt AC/DC de pannen van het dak van het Antwerpse Sportpaleis. Hun vorig optreden in ons land dateert alweer van oktober 2000 (Flanders Expo, Gent).

AC/DC "black ice world tour"
Dinsdag 3 maart 2009 - 20u30
Sportpaleis, Antwerpen

Tickets kunnen vanaf nu worden gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of online via www.goformusic.be

Gezien dit een concert betreft met een verhoogd risico op de doorverkoop van tickets, zullen volgende maatregelen tegen zwartverkoop van toepassing zijn: Per persoon kunnen maximaal 2 tickets worden aangekocht. Wie online tickets bestelt, zal enkel kunnen opteren voor e-tickets. Na betaling van het e-ticket, ontvangt de koper een pdf-bestand dat thuis uitgeprint kan worden. Het systeem maakt namelijk gebruik van een unieke barcode die voor elk ticket anders is. Bij de ingang wordt het e-ticket, net zoals de andere tickets, ingescand om de geldigheid ervan te controleren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: