“Ik beleefde mijn eerste kus in het Rivierenhof. Er hangt daar écht magie”

Dit najaar verspreidt De Grote Schijn opnieuw magie in het Antwerpse Rivierenhof. Al voor de vijfde keer word je tijdens een adembenemende en zinnenprikkelende voorstelling ondergedompeld in een magische en filmische wereld waar de grenzen tussen fictie en realiteit vervagen. Je wandelt er tussen verlichte paden, omringd door fonkelende bomen, sprankelende bloemen en feeërieke waterpartijen en komt terecht in scènes die rechtstreeks uit een film lijken te komen. Dit jubileumjaar is niemand minder dan Erik Van Looy ambassadeur van De Grote Schijn. Van heel ver hoeft de filmregisseur en presentator niet te komen, want hij woont om de hoek van het provinciaal domein. “Het Rivierenhof is mijn achtertuin. Ik groeide hier op, beleefde hier op mijn vijftiende mijn eerste kus en ooit verloor ik hier bijna al mijn voortanden door een val met de fiets. Om maar te zeggen: ik heb hier al veel meegemaakt en ik zou hier zelfs in het donker mijn weg vinden. Eigenlijk kon De Grote Schijn zich geen betere ambassadeur wensen.” Meer info en tickets voor De Grote Schijn vind je hier: www.degroteschijn.be

Voor de vijfde editie van De Grote Schijn, die plaatsvindt van 26 oktober tot en met 19 november, beloven de organisatoren de natuur opnieuw tot leven te wekken met feeërieke taferelen die zo lijken weggeplukt uit een fantasyfilm. Het wordt een totaalspektakel waarbij de grenzen tussen realiteit en fantasie vervagen. Wandelaars krijgen de kans om even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid en vooral: ze kunnen zich verliezen in de schoonheid van het moment én de natuur.

Wie de tocht aanvangt, voelt zich deel van een filmscène. Je wandelt in een prachtig decor: het Rivierenhof in de duisternis. De verschillende lichteffecten zorgen ervoor dat je als bezoeker wordt meegenomen op een visuele reis vol verwondering.

Erik Van Looy
Tijdens de tocht wacht achter elke struik of boom een nieuwe verrassing. Wie je óók kan tegenkomen tijdens de betoverende wandeling: Erik Van Looy. De Antwerpse filmregisseur en presentator is dit jaar ambassadeur van De Grote Schijn.

Lang moest de ‘De slimste mens ter wereld’-presentator niet nadenken toen de organisatoren hem vroegen om het ambassadeurschap voor dit jubileumjaar op zich te nemen.

Erik Van Looy: “Het Rivierenhof, dat voelt voor mij aan als thuis. Het is letterlijk mijn achtertuin, want ik woon hier om de hoek en ik kom hier wekelijks. Wanneer ik voor mijn werk een langere periode in het buitenland ben, mis ik niet alleen mijn eigen bed, maar ook het Rivierenhof. Bovendien is De Grote Schijn een prachtig visueel spektakel waar ik al getuige van mocht zijn. Je stapt als het ware ín een film. Nu je ‘t zegt, het zou eigenlijk een perfecte filmlocatie kunnen zijn.”

Filmische wereld
De Grote Schijn-bedenkers en tovenaars van dienst zijn opnieuw regisseur Christophe Van Hostauijen en producer Piet Winten. Christophe licht alvast een tipje van de sluier op: “Dit jaar gaan we met heel wat licht-, geluids- en netwerktechnologieën aan de slag om zo alles nóg innemender en indrukwekkender te laten overkomen. We willen bezoekers onderdompelen in een unieke en haast filmische wereld, van zodra ze door de inkompoort lopen.”

Live pop-upkoor
En er is nóg meer. Voor deze jubileumeditie wordt de lucht in het Rivierenhof doordrenkt met de betoverende klanken van honderd stemmen onder leiding van dirigent Hans Primusz. Het struikgewas en het gebladerte van de bomen zal niet enkel ritselen en dansen op het ritme van de wind, maar óók op de bijzondere geluiden, harmonieën en klanken van koorleden die tijdens De Grote Schijn elke avond live performen. Primusz zoekt zo’n 1000 koorleden. Inschrijven doe je via hansprimusz.be

Praktisch

Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 - 2100 Deurne

Van 26 oktober tot en met 19 november 2023

www.degroteschijn.be

Een standaardticket voor De Grote Schijn kost 19 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar en 65-plussers betalen 15,5 euro. Voor kinderen tot en met 3 jaar kan je een gratis dreumesticket bestellen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over