Vier weken na de lancering van hun eerste single Chasing Jolly Jumper, breidt de band Epic Lane hun bezetting uit. Wim Verraes maakt voortaan als vaste toetsenist deel uit van de nu vierkoppige formatie.

Thomas Naveau, drummer Epic Lane: “Voorheen zorgde Izzy Van Aelst tijdens repetities voor de gitaar-, keyboard- en zanglijnen. Hij heeft echter altijd te kennen gegeven dat hij dit op een podium niet zag zitten. En ook Jan (bassist ) en ik voelden ons comfortabeler met een volwaardige toetsenist tijdens live optredens. Aanvankelijk mikten we op een losse samenwerking maar het leek ons uiteindelijk toch interessanter een volwaardig extra bandlid te zoeken.”

Uiteindelijk viel hun keuze op Wim Verraes; 28, woont in Leuven en van opleiding een klassieke pianist. Wim Verraes, toetsenist Epic Lane: “Izzy en ik kennen elkaar al enkele jaren vanop het werk. Hij vroeg al een paar keer of ik tijdelijk wilde invallen bij Epic Lane voor een concrete opname of liveperformance maar dat paste nooit in mijn agenda.. Voor de showcase ter lancering van Chasing Jolly Jumper informeerde de voltallige band opnieuw naar mijn interesse en nu zat de timing wel goed. Na afloop van de showcase vroeg Epic Lane nog diezelfde avond of ik het zag zitten om hen op vaste basis te komen versterken. En daar heb ik meteen volmondig ja op gezegd. Het muzikale plaatje klopt voor mij en ik denk dat we aantal leuke projecten in het vooruitzicht hebben.”

De voorstelling van de nieuwe aanwinst gebeurde tijdens een live optreden op ROB-TV (regionale televisiezender Vlaams-Brabant). Een optreden waartegen VTM zich verzette omwille van het “Idoolverleden” van frontman Izzy Van Aelst. Jan Leers, bassist Epic Lane: “Het was een uitgelezen kans om Wim te introduceren en tegelijk onze single live te brengen. We zijn er nog altijd van overtuigd dat we met dit optreden niemand kwaad berokkenen. In dat kader wil Izzy ook alles in het werk stellen om met de mensen van VTM aan tafel te kunnen zitten, hun meningsverschil uit te klaren en uit te praten.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: