Els Verhaeren

Misschien is die verwoording volgens sommigen niet gepast gezien de laatste gebeurtenissen in Brussel, maar het is wel effectief de waarheid. De Engelse post-hardcoreband speelde er vol overgave hun laatste Europese concert voor ze in april richting Amerika zouden trekken. Hacktivist en Modestep hadden het publiek al helemaal in de juiste sfeer gebracht. Moshpits, circlepits en heel wat ge-jump hadden de luchtvochtigheid met 200% doen stijgen in de AB.

Er werd afgeteld vanaf een 10-tal minuten voor show met een safety & DJ tape waar zelfs 'Dancing in the Streets' in weerklonk. Daarna galmden de bassen door de boxen die je hartritmestoornissen konden doen krijgen. Vanaf de eerste noot stond de boel echt op stelten. De Enter Shikari fans waren zeer uitgelaten en hadden er klaarblijkelijk nood aan om zich nog eens volledig te laten gaan. Crowdsurfen, stagediven, moshpits, alles erop en eraan.

Zanger Roughton "Rou" Reynolds was zeer tevreden met de hoeveelheid energie die er in de AB hing al tijdens de eerste 10 minuten. En dat werd er niet minder op, de Shikari Crew had hun handen vol om crowdsurfers die het podium bereikten weer richting publiek te loodsen. Drummer Rob Rolfe vroeg zelfs even of de stagedivers een beetje rekening konden houden met de fans op de eerste rij zodat er geen kwetsuren zouden opgelopen worden.

Enter Shikari bracht in januari 2015 ‘The Mindsweep’ en het was dan ook heel logisch dat de band hiervan veel nummers speelde. 'The One True Colour' was er daar één van, een rustiger nummer met stukken piano in en een sterrenhemel op de achtergrond. Hoewel Enter Shikari over het algemeen in energievol is en het fans daar duidelijk in meegaan zoals op 'Slipshod', kunnen hun fans ook de rustigere nummers als ‘Juggernauts’ en ‘Dear Future Historians…’ wel appreciëren al is het maar om even op adem te komen.

Opmerkelijk was dat Rou ook live trompet speelde op ‘Torn Apart’, voor ze met “Go tell all your friends this is the end…” het laatste nummer 'Mothership' inzette, met natuurlijk nog een extra dessertje van bisnummers. Het was een zeer geslaagde avond voor de fans van Enter Shikari, die er blijkbaar nood aan hadden om nog eens stevig uit de bol te gaan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over