Robert Carpenter-Turner

Eind 2006 dook deze steeds in roze gehulde diva op in het VRT journaal met haar excentrieke, humoristische solo-act 'The Killer Soprano' (nadat ze kort daarvoor in De Zuiderkroon ook al getrakteerd werd op een minutenlange staande ovatie tijdens de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen), haar solovoorstelling in CC De Werf Aalst raakte immers in minder dan 4 dagen tijd uitverkocht en zorgde wereldwijd reeds voor lovende kritieken.

Zondag 28 september a.s. om 20u15 wordt Rosie Ashe's "Killer Soprano" cabaretact nog een laatste keer in Vlaanderen opgevoerd, CC Leopoldsburg heeft de eer. Op 7 december steekt ze in GC De Woeker Oudenaarde van wal met een nieuw programma dat voornamelijk best of the West End musicalhits zal bevatten. Ashe sprak tijdens haar vorige Belgische 'Killer Soprano' optredens een aardig mondje Vlaams en liet het niet na om de Belgische politiek, Eddy Wally, West-Vlaams en Duvel in haar (vaak gewaagde) grappen te verwerken...

Rosie Ashe had reeds een behoorlijk palmares binnen de operawereld opgebouwd, toen de Britse musicalcomponist Andrew Lloyd Webber eind jaren tachtig de rol van 'Carlotta' in zijn 'Phantom of the Opera' speciaal voor haar schreef! Zoals het een diva betaamt, maakte Ashe haar prestatie haast onnavolgbaar door een hoge mi aan de partituur toe te voegen... haar bijnaam 'The Killer Soprano' was geboren..

Meest recent was Ashe te zien als Mrs Lovett in 'Sweeney Todd', ze creëerde de rol van Miss Andrew in de Disney musical 'Mary Poppins' en werd zelfs genomineerd voor de Laurence Olivier Award (prestigieuze Britse theaterprijs) voor haar vertolking van Felicia Gabriel in 'The Witches of Eastwick'.

Had Mozart ooit een musical geschreven dan was Rosie Ashe zijn 'Koningin van de Nacht'. Wat een virtuose colloratuur! (musicalartiest Hans Peter Janssens over The Killer Soprano) .

Data:
* 28/09/2008 - 20:15 - The Killer Soprano - Rosie Ashe - Cultureel Centrum Leopoldsburg - tickets: 011 34 65 48 of www.ccleopoldsburg.be

* 07/12/2008 - An evening with Rosie Ashe - Rosie Ashe - GC De Woeker - tickets: 055 30 13 66

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: