Peter Croes

Op maandag 10 maart vindt de finale plaats van Eeuwige roem: dan wordt beslecht welke sporter het meeste doorzettingsvermogen, teamspirit, perfectionisme, stressbestendigheid, strategie, concentratie, controle, fysiek en uithoudingsvermogen bezit en dus met recht en reden eeuwige roem verdient.

In de uiterst spannende finale zullen Gilles De Bilde, Gella Vandecaveye en Ann Haesebrouck onderling uitmaken wie de eeuwige roem verdient. Edwig van hooydonck zag maandagavond in de laatste proef, de nachtproef, een finaleplaats aan zijn neus voorbijgaan ten koste van Ann Haesebrouck.

De proeven van Eeuwige Roem vragen het uiterste van de deelname. Maar in de finale volgende week wordt het nog lastiger, en de inspanningen van de voorbije afleveringen laten zich voelen. In de negende aflevering, gisterenavond op één, zwommen Gella en gilles allebei tot ze last kregen van krampen en onderkoelingsverschijnselen. Zijn deze twee toppers dan wel fit voor de finale? Krijgen ze zich nog opgeladen voor de ultieme confrontatie? En hoeveel voordeel haalt Ann, die zich afzijdig hield, daaruit? Het antwoord weten we volgende week.

In de finale spelen de sporters nog alleen voor tijd. De winnaar van de eerste 9 afleveringen krijgt twee minuten voorsprong, de tweede één minuut. Gella staat dus aan de leiding voor Gilles, Ann moet twee minuten goedmaken. Het nachtduel aan het einde van de finale zal bepalen wie Eeuwige Roem wint. De twee best gerangschikte finalisten nemen het dan tegen elkaar op. Wie de stok vangt, is de winnaar van Eeuwige Roem.

De voorbije weken moest telkens een topsporter de afvalrace in Andaloesië verlaten, een overzicht:
- Freddy Loix: moest opgeven met een lumbago.
- Fred De Burghgraeve: uitblinker in teamspirit maar uitgeschakeld in nachtproef door Evy Van Damme.
- Evy Van Damme: jongste deelnemer, verloor in nachtproef van Freddy De Kerpel.
- Brigitte Becue: werd slachtoffer van een complot en in nachtproef sneuvelend tegen Roland Liboton.
- Roland Liboton: na vermoeiend klim- en telwerk van trappen en vlaggen te moe om het in de nachtproef te halen van Ann Heasebrouck.
- Freddy De Kerpel: was zeker de meest gemotiveerde maar ging eruit door het slimme spel van Leo Van der Elst.
- Leo Van der Elst: steeds klaar voor mopje of glaasje wijn maar verliezend van An Haesebrouck in nachtduel.

Eeuwige roem – de finale: maandag 10 maart op 20.40 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: