Kerst begint dit weekend al voor VTM. Wie nu al een warm feestgevoel wil, kan vrijdag, zaterdag en zondag in de Sint-Niklaaskerk aan de Korenmarkt in Gent de enige, echte Kerstman ontmoeten. In een feeëriek totaalspektakel vol elfjes en sneeuwmannen onthult Santa alles wat zijn bezoekers over Kerstmis willen weten. Deze speciale spot geeft al een idee.

In het eerste deel van het spektakel worden bezoekers ondergedompeld in de geheimen van de kerstman via een unieke 3D-projectie. Ze schuiven allemaal mee aan een tafel die plots voor hun ogen tot leven komt met bewegende kersttaferelen. Zo springen er sneeuwmannen en elfjes uit de tafel die tonen hoe ze kerstkousen maken, hoe zij honderdduizenden cadeautjes bij de kinderen krijgen, heerlijke koekjes bakken en die typische rood-witte kerstsnoepjes draaien. Aan de animatie is drie maanden gewerkt door 3D-specialisten van het Vlaamse bedrijf Skullmapping. Met het motion capture procedé filmden ze bewegingen van echte acteurs en brachten ze die over sneeuwmannen en elfjes.

Na de wonderen van de 3D-feesttafel worden de bezoekers uitgenodigd in Santa’s Factory, waar ze de elfjes van de kerstman live aan het werk kunnen zien bij het voorbereiden van de kerstcadeaus. Echte elfjes en heel wat grote en kleine verrassingen zorgen ook hier voor een unieke kerstsfeer. Bezoekers krijgen in Santa’s Factory bovendien een lekkere schijf kerststronk met koffie.

Bezoekers kunnen hun gratis plek in Santa’s Slee reserveren via vtmtickets.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over