Dat Ianthe Tavernier (‘De Buurtpolitie’ en ‘Steracteur sterartiest’) na Josje Huisman zichzelf officieel de nieuwe Vlaamse Disney prinses mag noemen, was al bekend. Ianthe kruipt in de huid van ’s werelds meest geliefde zeemeermin Ariël. Juan Gerlo (‘Ghost Rockers’ en ‘Familie’) speelt haar grote liefde, prins Erik. Vanaf 13 december 2017 schitteren beide acteurs in Flanders Expo Gent op een van de grootste podia in Vlaanderen. Vandaag wordt het geduld van vele Disney fans beloond en licht het productiehuis Marmalade al een tipje van de sluier van hoe Ianthe en Juan er zullen uitzien in de musical ‘The Little Mermaid’.

Bekijk de trailer hier: https://vimeo.com/238934841

Na het grote musicalsucces van ‘Beauty and the Beast’ eind vorig jaar, brengt Marmalade met ‘The Little Mermaid’ een tweede totaalspektakel naar Flanders Expo Gent. De Disney klassieker werd niet geheel toevallig gekozen als opvolger van ‘Beauty and the Beast’: de hit-musical blaast dit jaar tien kaarsjes uit en komt voor de allereerste keer in de Belgische musicalgeschiedenis naar Vlaanderen. “Net zoals vorig jaar wordt het een totaalspektakel,” licht Yoshi Aesaert, CEO en producer bij Marmalade, toe, “Dit wil zeggen dat Disney- en musicalfans zich mogen verwachten aan een ongeziene show. Deze unieke uitvoering is speciaal voor de Belgische fans gecreëerd en is een once in a lifetime experience die je zelfs niet in Londen of New York kan bekijken. Op het verhaal en de liedjes na, is alles in een nieuw jasje gestoken. Letterlijk en figuurlijk.”

Nu de eerste beelden van Ariël en prins Erik bekend zijn, kijken heel wat Disney fans uit naar hoe de zeeheks Ursula eruit zal zien. Ursula, die vertolkt zal worden door musicalster Anne Mie Gils, wordt nog steeds door vele fansites wereldwijd beschreven als Disney’s meest legendarische en entertainende vijand. “De meest gemene slechterik allertijden is Ursula,” zegt Anne Mie Gils, “Ursula is fabuleuzer dan Cruella De Vil en bezit meer kwaad in haar tentakels dan alle boze koninginnen gecombineerd. Ook haar rondingen worden gevierd: onderschat nooit het belang van lichaamstaal.” Dat fans uitkijken naar haar interpretatie van Ursula vindt Anne Mie vleiend: “Geduld is een mooie zaak, maar ik beloof dat men alles behalve teleurgesteld zal zijn.”

Naast Ianthe Tavernier, Juan Gerlo en Anne Mie Gils, vervolledigen Kobe van Herwegen, Hans Peter Janssens, Jan Schepens, Frank Hoelen, Nordin De Moor, Marc Lauwrys en Ivan Pecnik de topcast. De regie ligt in handen van Frank Van Laecke.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: