We beleven ongekende tijden. De wereld ziet er sinds kort anders uit. Het sociale leven ligt grotendeels stil. De maatregelen zijn nooit gezien. Binnenkort is daar de zomer en de festivals. Adviezen van experten zijn ingewonnen, er is met artiesten overlegd. De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet toegelaten zijn in België. Het wordt voor het eerst in 39 jaar een zomer zonder Cactusfestival. Dat is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor. De gezondheid en veiligheid van onze festivalgangers, artiesten, crew en vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het nu om.

Zomertijd. Festivaltijd. Met vrienden samen genieten van die unieke festivalsfeer. Net dat ‘samen’ vormt een probleem. Verwacht wordt dat de maatregelen tegen de zomer versoepeld kunnen worden. Volgens experten is het echter niet wijs om grote massa’s - bezoekers uit België en vaak ver daarbuiten - bijeen te brengen op onze festivals deze zomer.

Dat dit o.a. betekent dat het een zomer wordt zonder Cactusfestival komt best hard binnen. Zowel voor ons trouw publiek als voor onze medewerkers, leveranciers, crew én artiesten. Onze sector bloedt. Via vakverenigingen en beroepsfederaties worden specifieke steunmaatregelen gevraagd aan de overheden. Wij steunen elk initiatief.

Dank aan onze tickethouders die, niettegenstaande de ongunstige voorspellingen, tot nu toch in de editie 2020 bleven geloven. Jullie worden binnenkort allemaal via mail gecontacteerd in verband met de afhandeling van jullie ticket. Met onze ticketpartner worden momenteel verschillende pistes onderzocht. We hopen tegen uiterlijk eind volgende week hier definitieve duidelijkheid rond te hebben.

Voor nu: hou je alsjeblieft aan de richtlijnen van de gezondheidsexperts en overheid. Dokters, verpleegkundigen, zorgverleners ... Zij zijn de helden van vandaag. Zij gaan tot het uiterste voor een betere, veilige toekomst. Zij verdienen je blijvende waardering én steun.

Wij kijken vooruit, naar betere dagen. We blijven positief ingesteld. We gaan plannen maken voor volgende zomer. Want dan willen we er samen met jullie weer staan!

Vragen over uw tickets?
Mail naar tickets@cactusmusic.be.

Momenteel onderzoeken we met onze ticketpartner verschillende pistes. We hopen tegen uiterlijk eind volgende week definitieve duidelijkheid te hebben. Ticketkopers worden via mail gecontacteerd. Bedankt voor uw begrip.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over