Voor de Rebirth Day van Michelangelo Pistoletto nodigt BOZAR Rival Capone uit, een vaste waarde in de Belgische hiphopscene. Samen met zangeres en violiste Joëlle Strauss, beatboxer Serdi Alici, breakdancetalent BBOY FEN-X en graffitikunstenaar DEMA maakt hij van het Paleis voor Schone Kunsten 18 minuten lang het Derde Paradijs.

Kunstenaar Michelangelo Pistoletto pleit elk jaar voor de wedergeboorte van de samenleving. Op ‘Rebirth Day’ vinden wereldwijd evenementen en performances plaats die zijn geïnspireerd op Pistoletto’s symbool van het Derde Paradijs, een herwerking van het wiskundige symbool voor het oneindige gevormd door drie cirkels. Aan de ene zijde bevindt zich het milieu, waarvan de mens een product is: aan de andere kant de intelligentie, waarvan hij de maker is. Deze twee tegengestelde cirkels bedreigen elkaar met uitroeiing. Hun samensmelting vormt een derde, centrale ‘cirkel’, waarin ze uiteindelijk tot een harmonieuze verzoening komen tussen de menselijke en natuurlijke intelligentie.

Dit jaar verwelkomt BOZAR Rival Capone, een vaste waarde in de Belgische hiphopscene. Als ‘orkestleider’ – voor de gelegenheid – nodigde hij vier artiesten uit die gedurende 18 minuten zullen performen in de drie cirkels van het symbool. In de eerste cirkel staat zangeres en violiste Joelle Strauss. Zij valt beatboxer Serdi Alici bij die vanuit de tweede cirkel zijn razende timbres en ronkende klanken laat daveren in de ruimte. In de derde cirkel toont breakdancetalent BBOY FEN-X zijn beste moves, zoals de headspin, de coupole en de flare. Ondertussen zet graffitikunstenaar DEMA de impressies van het publiek op papier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over