Herbert Flack en Bob De Moor zijn twee toppers in het Vlaamse theaterlandschap die vreemd genoeg pas recent voor het eerst met elkaar op de planken stonden in Aspe. Een instant match. Het kriebelde om samen iets nieuws te maken. En zo geschiede. EEN MAN EEN MAN is een komedie over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn. Een Vlaamse bewerking van dit Nederlandse stuk drong zich op.

Kees Prins en Roel Bloemen schreven deze komedie die in Nederland met groot succes werd opgevoerd door Kees Prins zelf en Pierre Bokma. Dit is pure Koot en Bie en Jiskefet stijl. Kees Prins kent u ook van Jiskefet.

Is het erg als je je niet meer herinnert waar je het over had voordat je naar de WC ging? Nee tenzij je samen met een collega uit eten gaat om de vriendschap te versterken. Want dan zou je willen dat je je herinnerde waar je het over had voordat je naar de WC ging. Anders zou het zomaar kunnen dat zo’n ogenschijnlijk klein detail uitgroeit tot een avond vol wantrouwen, verbaal geweld en miscommunicatie. En dan zou het ook zomaar kunnen dat van de gezworen vriendschap geen spaander heel blijft.

De recencies in Nederland waren zeer lovend:

  • ‘De optelsom van een scherpe, valse tekst, mooie acteurs en een goede eindregie maakt van Een man een man, een fijne, irritante, goedgelukte voorstelling.’ - Theaterkrant, ****
  • ‘Prins en Bloemen schreven een hilarisch stuk waar de verbale ballen in hoog tempo over het net vliegen’ - Het Parool

Regie: Tania Poppe
Met: Herbert Flack, Bob De Moor en Fleur Hendriks
Tekst: Kees Prins en Roel Bloemen
Vlaamse bewerking: Tania Poppe

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: