© Klara

Muziek en wijn in een radioprogramma voor de dorst des levens

Van de zonovergoten hellingen in Frankrijk tot de Kaapse wijnlanderijen aan de andere kant van de wereld - wie regelmatig naar De Tuin van Eden luistert, weet dat Bart Stouten er graag de druiven van zijn lyrische inspiratie plukt. Nu serveert hij die goddelijke wijn voor één keer niet in de studio waar hij zijn fantasie de vrije loop laat, maar in een concreet decor voor wijndegustatie en muziekproeverij, zoals het wordt aangereikt door het Festival van Vlaanderen in de concertzaal van de Gentse Handelsbeurs.

Terwijl topsommelier Hilde Jonckheere en doctor in de musicologie Jelle Dierickx de handen in elkaar slaan voor hun festijn van goede smaak voor oor en smaakpupillen (‘De Tuin van Eden’, titel ontleend trouwens aan Klara’s dagelijkse radioprogramma), zorgt presentator Bart Stouten op 17 en 18 september voor een feestelijke opwarming in een live editie van zijn programma met dezelfde titel.

Zo wordt het voor één keer, een beetje vergelijkbaar met de popjes in een Russische matroesjka, een Tuin van Eden ‘in’ een Tuin van Eden. Zalige muziek en dito wijn omspoelen het radioprogramma dat een sfeervolle inleiding moet zijn tot de avond. Enkele artiesten (fluitiste Femke Van Leuven en violist Bram Bossier) maken hun opwachting voor een live optreden tussen de platen die Bart heeft meegebracht en met wijn-gevoelig woord samenbrengt.

Klara programmeert het eerste luik live op donderdag 17 september; het tweede luik wordt aan de andere kant van het weekend uitgezonden, op maandag 21 september, op de nieuwe vertrouwde plek tussen 19 en 20 uur.

Luisteraars zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: