For the love of Africa, het concert voor de 75ste verjaardag van Jack van Poll was vijf jaar geleden een groot feest in een nokvolle De Roma. Jacks vrienden doen het nog eens over op 29 november, pal op de dag dat Jack 80 wordt. (Bekijk hier een Journaal fragment van de vorige editie.)

Jack opent de avond in trio met zijn kompanen van toen en nu: Hans van Oosterhout en Stefan Lievestro. Meteen daarna een topper: het traditie geworden weergaloze Onder Jacks Vleugels. Dado Moroni, Italië's jazz pianist n° 1 gaat met Ewout Pierreux en Bart Van Caenegem in duo/duet/duel met good old Jack op twee vleugelpiano's. Lissa brengt een ode aan Jacks goden Toots & Toon. Na de pauze treden Tutu Puoane, Bert Joris en Rebirth:Collective aan voor een warme swingende hulde aan Jack.

Rocco Granata vervult een lieve wens van Jack. Rocco brengt hèt nummer dat Jack hem het allerliefst hoort zingen.

De Jackpot is voor Afrika.

De integrale opbrengst van dit concert wordt ook dit keer door Jack van Poll geschonken aan de mensen in het continent dat hem zo nauw aan het hart ligt: For the love of Africa.

Met Jack van Poll, Ewout Pierreux, Dado Moroni, Bart Van Caenegem, Bert Joris, Tutu Puoane, Hans Van Oosterhout, Stefan Lievestro, Janos Bruneel, Lissa, big band Rebirth Collective en Rocco Granata.

Tickets en info via www.deroma.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jack van Poll 80
Datum: 
29 november 2014 om 20u30
Locatie: 
De Roma, Antwerpen

Reservatie:

Meer over