“Dans les yeux d’Aurore”, het album dat Scala heeft gewijd aan de ‘chansons’ van Pierre Rapsat werd beloond met een gouden plaat voor de verkoop van 10 000 exemplaren.

Sinds de release in oktober 2008 heeft deze 100% Belgische plaat dankzij de mond op mond reclame van een enthousiast publiek zijn weg vlot naar de kopers gevonden. De broers Stijn en Steven Kolacny gebruikten al hun talent om het œuvre van Pierre Rapsat te herontdekken en te herinterpreteren op een originele manier. Hun inspanningen en hun toewijding worden nu beloond.

Viva Disc geloofde van in het begin in dit project en is verheugd met dit succes dat in deze moeilijke tijden voor de platenverkoop des te opmerkelijker is. Ook de familie van Pierre Rapsat, die haar toestemming gaf voor dit speciale initiatief is blij met dit succes.

Platenfirma Bang bedankt alle media die hebben bijgedragen aan de uitstraling van Scala & Rapsat en wijzen er nog even op dat deze combinatie ook live bezig is aan een succesvolle toernee door het hele land.

Stijn, Steven, de muzikanten en de meisjes van Scala slagen er op het podium in om de muziek van Rapsat te combineren met die van U2, Radiohead of Mika, en dat zowel in Vlaamse als Waalse zalen, wat toch verrassend is! Op 4 maart concerteren ze trouwens in het Koninklijk Circus in Brussel en daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: