Bosum, het dreampop project van singer/songwriter Tom Verbeeck, verzamelde meer dan 200K streams met zijn eerste reeks singles. Deze singles werden gedraaid op diverse nationale en regionale radiozenders (Studio Brussel, Radio Willy, Radio Quindo, Radio Scorpio,...). Daarnaast overtuigde de combinatie van de warme sound en adembenemende visuals meerdere blogs en trad de band meer dan 20 keer op in het binnen- en buitenland.

Never waste a good crisis

Tijdens de lockdown heeft Tom zich teruggetrokken in zijn hometown, omringd door uitgestrekte groene velden, om verder te schrijven aan nieuw materiaal. Tijdens een slapeloze nacht tokkelde hij op zijn akoestische gitaar en begon hij er de lyrics van Blinding Lights op te neuriën. Diezelfde nacht heeft hij de cover opgenomen in zijn slaapkamer.

De ingrediënten van deze cover wijken niet ver af van de eerdere singles. Zo bestaat de cover uit dromerige vocals, ondergedompeld in een instrumental van zachte gitaren, zweverige synths en een lofi beat. Invloeden van Ben Howard, Ariel Pink, Wild Nothing, Skinshape, Beach House en Boards of Canada zijn niet ver te zoeken. Voor de mix en master werkte Verbeeck samen met Tom Stokx.

Toekomstplannen

De bandformatie bestaat uit Tom Verbeeck, Alessio Santoliquido, Elias De Schepper en Anton Valcke. Samen zijn ze momenteel een nieuwe plaat aan het opnemen in de Johnny Green Giant Studio met Klaas Tomme als producer. Binnenkort meer info hierover!

Videoclip

De videoclip is door Verbeeck opgenomen tijdens de lockdown en is een visuele representatie van het lied: mellow en dreamy in een serene lockdown setting. De montage werd verzorgd door Ralph Durlinger. Het artwork is een creatie van Matti Verbeeck en Alban Boisselier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over