Na 17 jaar is Donna Summer eindelijk terug van weggeweest, en dat zullen we geweten hebben. Op dit moment zit de zangeres volop in de studio’s voor de opnames van haar gloednieuwe studioalbum “Crayons” dat op 9 juni in de winkelrekken ligt. De nieuwe langspeler bevat allemaal nieuwe nummers van de hand van deze grote dame. Wel kreeg de singer songwriter de hulp van collega’s als Greg Kurstin (Lilly Allen, Pink), Danielle Brisebois (Natasha Bedingfield, New Radicals) en JR Rotem (Sean Kingston, Rihanna).

Donna Summer over “Crayons”: "Het album noemt Crayons omdat het een mengeling wordt van verschillende stijlen en kleuren. Er zullen verschillende etnische tradities en sounds terug te vinden zijn in Crayons. Ik hoop dat het album mensen zal doen herinneren aan hun jeugd, en de vreugde en verwondering die ze voelden toen ze voor de eerste keer een pakje krijtjes open deden.". Een album om in het oog te houden dus!

Een stap in het verleden.
Donna Summer is bij het grote volk natuurlijk bekend als een van de meest controversiële zangeressen van de jaren '70. Haar grote debuut maakte ze met de singles "Lady of the Night" en "The Hostage", waar ze voornamelijk Nederland mee veroverde, toen nog het trendsettende land voor alle popmuziek. Na enige tijd draaiden bijna alle Europese radiostations Donna's singels non-stop. Maar het echt grote succes bleef uit tot ze de wereld overnam met haar kreunen en hijgen uit de single "I Love to Love You Baby".

Queen of disco/love
De plaat was zo controversieel dat het een zeer lange tijd duurde eer de plaat in Amerika werd uitgebracht, en zelfs toen weigerden nog enkele radiostations haar plaat te draaien. Vanaf dan is elke single die Donna Summer uitbracht bestemd voor de hitlijsten, en krijgt ze bijnamen zoals Queen Of Disco en de officieuze titel Queen Of Love (onder invloed van haar erotisch getinte love songs) toegedeeld. Desondanks deze titels werd Donna ook gesmaakt in andere genres, en is ze er als een van de enigste artiesten in geslaagd om in genres als Rock, R&B, unspirational en natuurlijk dance aanvaard te worden als volwaardig artiest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: