'Mia' van Gorky is volgens de Donna-luisteraars het mooiste lied uit de Vlaamse popgeschiedenis. Dat blijkt uit de rangschikking van Donna's Formidabele 100, een top die werd samengesteld door de Donna-luisteraars en die op 11 juli, de Vlaamse feestdag, heel de dag live wordt uitgezonden vanop de Grote Markt van Sint-Truiden. Clouseau staat op de tweede plaats met 'En dans' en Milow vervolledigt het podium met 'You don't know'.

Dat het nummer 'Mia' van Gorky ondertussen tot Vlaanderens muzikale erfgoed behoort, bewijst het steeds terugkerende succes van het nummer in allerlei muzieklijsten. Ook de Donna-luisteraars zetten 'Mia' dus bovenaan hun voorkeurlijstje in Donna’s Formidabele 100, een hitparade van Vlaamse reuzen naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag. In totaal werd 12.419 keer gestemd op 2316 verschillende liedjes. Gorky behaalt niet alleen de eerste plaats met 'Mia', maar is met 'Lieve kleine piranha' (47) en 'Anja' (80) in totaal drie keer vertegenwoordigd in de Formidabele 100.

Clouseau staat op de tweede plaats met 'En dans', maar wint ook een beetje, meer bepaald met het grootste aantal noteringen in de Formidabele 100 (8), op de voet gevolgd door Natalia met 7 hits. Recente populaire nummers komen van Milow, Tom Helsen, Hadise, Gabriel Rios en Fixkes.

Globaal genomen geven de Donna-luisteraars trouwens de voorkeur aan recente muziek, want 49 van de 100 liedjes dateren van na de millenniumwissel. Daarnaast bevat Donna’s Formidabele 100 35 liedjes uit de 90's, 13 uit de 80's, 1 uit de 70's (Raymond Van het Groenewoud met 'Liefde voor muziek' op 39) en 2 uit de 60's: 'Daydream' van The Wallace Collection op 45 en 'Seven Horses in the Sky' van The Pebbles op 71.

Dit is de Top 10 van Donna’s Formidabele 100. De volledige lijst vindt u op www.donna.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: