Doctor Strange scoort in de Belgische bioscopen met meer dan 50.000 bezoekers tijdens het openingsweekend. Het nieuwe vlaggenschip van Marvel Studios zette deze trend ook verder op maandag 31 oktober met een box office van meer dan 11.000 bezoekers. Met een totaal van meer dan 64.000 bezoekers, staat Doctor Strange dan ook op de eerste plaats in de Belgische bioscopen.

50% van de bezoekers koos bovendien voor de straffe 3D-uitvoering van de film die wereldwijd geprezen wordt voor de special effects en surrealistische beelden.

De film opende al in 33 landen, inclusief Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland Mexico, Korea en Hong Kong. In bijna elke van deze markten was het de best scorende film. De komende dagen krijgen fans hem ook te zien in Amerika, Rusland, China, Japan en Brazilië.

Marvel Studios’ “Doctor Strange”, met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch, vertelt het verhaal van een briljante neurochirurg die na een auto ongeluk het myticisme ontdekt. Co-sterren zijn Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor en Rachel McAdams. De film werd geregisseerd door Scott Derrickson, gekend van “Sinister”.

Wereldwijd zijn de reviews van de film zeer positief met lof voor de acteurs en voor Derrickson’s gevoel voor humor en fantasie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over