Met de zeventiende editie is Boomtown ondertussen niet meer weg te denken op de affiche van de Gentse Feesten. Ook nu weer kwamen muziekliefhebbers van allerlei pluimage aan hun trekken op en rond de Kouter. 47 bands gaven het beste van zichzelf op vier podia: de Kouter, de opera, de Handelsbeurs en 's namiddags al in boekhandel Paard van Troje tijdens de 2 meter sessies – mét presentator Jan Douwe Kroeske. De ideale locatie om kennis te maken met ontbeende, pure, rauwe en ook vertederende versies van onder andere Témé Tan, Absynthe Minded, Dijf Sanders, Echo Beatty en Ivy Falls.

Boomtown in cijfers

  • 47 concerten
  • 4 locaties (Kouter, Handelsbeurs, opera, Paard van Troje)
  • meer dan 35.000 bezoekers
  • meer dan 100.000 niet-weggeworpen bekers
  • meer dan 20.000 liter water, dat niét is vervoerd en verpakt, maar gewoon uit de kraan kwam gelopen.

Volle zalen

De opera zat elke dag vol tot het 5de Balkon. Met rasartiesten als Suzanne Vega, Adamo en Spinvis is dat bezwaarlijk een verrassing te noemen. Ook Milow en Jasper Steverlinck palmden het podium in alsof ze in hun eetkamer aan het spelen waren.

Het menu in de Handelsbeurs was er een om duimen en vingers bij af te likken. Sylvie Kreuschveroorzaakte een lokale hittegolf, STIKSTOF zorgde bijna voor een politieke omwenteling en Flying Horseman waren gewoon zichzelf: topklasse.

Gratis concerten op de Kouter

De nieuwe set-up op de Kouter kon op de nodige bijval rekenen. De PA-tent werd naar de zijkant verhuisd, waardoor er meer ruimte ontstond. Hoogtepunten opnoemen is onbegonnen werk. Het muzikale aanbod op Boomtown is dan ook even divers als kwaliteitsvol. Een aantal Gentenaars speelden een thuismatch: STUFF, Nordmann, The Black Heart Rebellion, … Stuk voor stuk ambassadeurs van een ongelooflijk getalenteerde lichting Gents geweld. Gelukkig vielen op vrijdag de eerste regendruppels, anders had de uitslaande brand genaamd Vive la fête voor een niet te overziene ravage gezorgd. Ook voor Absynthe Minded werd de Kouter afgesloten wegens eivol. En omdat Gent nu eenmaal de hoofdstad van West-Vlaanderen is, mocht Wannes Cappelle met zijn kornuiten van Het Zesde Metaal Boomtown afsluiten.

Geen Boomtown zonder vrijwilligers

Meer dan 175 vrijwilligers zorgden er voor dat ruim 35.000 bezoekers konden genieten van vijf dagen topmuziek. Meer dan 100.000 bekers kwamen niet op de grond terecht en er werd meer dan 20.000 liter aan leidingwater gedronken: Boomtown blijft inzetten op duurzaam amusement.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over