Disney’s nieuwste live-action film Cruella is sinds deze week te zien in de bioscopen. Cruella, vertolkt door Emma Stone, vertelt het verhaal van een jong, creatief modegenie met een donker kantje. Op een avond beslist het rebelse meisje om haar modetalenten in een winkel te etaleren. Het blijkt een geniale zet te zijn, want ze krijgt een job in de mode-industrie.

En dat bracht ons op een idee.

Om het verhaal van Cruella te lanceren, kaapt Disney de etalage van VIER ANTWERP, een van de hipste modeboetieks in Antwerpen. Van 11 t.e.m. 15 juni wordt de etalage geschonken aan vier modestudenten: twee van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en twee van La Cambre Modes. Marc Martha, Romain Bichot, Sofia Saerens en Jacqueline Bush krijgen de kans om voor één dag de etalage over te nemen en hun talenten live aan de wereld te tonen.

Zullen ze hun droomjob of een stage in de mode-industrie te pakken krijgen, net zoals Cruella in de film? Disney zal er alles aan doen. Modehuizen zullen getarget worden via social media kanalen, zodat ze kunnen zien wat er in de etalage gebeurt. Er komt zelfs een gericht Out of Home-netwerk in de modewijken van Antwerpen en Gent.

Worden deze vier studenten de nieuwe sterren van de modeindustrie? Met de steun van Cruella zou het wel eens kunnen. Cruella draait nu in de bioscopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over