Op maandag 18 juni komt de Amerikaanse popster Demi Lovato voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. Het is de eerste keer dat zij met een eigen show naar Nederland komt. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 16 februari, om 10 uur via Ticketmaster.

Eigenlijk is popster niet de juiste omschrijving voor de 25 jarige Demetria Devonne – a.k.a. Demi- Lovato. Al jaren houdt ze zich bezig met zingen, songwriting, acteren, schrijven en is ze sociaal actief op het gebied van feminisme, de LHBTQ gemeenschap en mentale gezondheid. Daarnaast is ze een social mediafenomeen met 145 miljoen volgers over de hele wereld.

Demi’s lanverwachte vijfde studioalbum “Confident” kwam uit in 2015. Binnen enkele uren na release stond de eerste single Cool For The Summer in 37 landen op nummer 1 in iTunes in. Iets dat ook gebeurde met haar album "DEMI" uit 2013, in maar liefst 50 landen. Met dit album tourde ze tweemaal over de wereld, met de Neon Lights tour, en de Demi World Tour. Intussen heeft ze met haar boek Staying Strong: 365 Days a Year uit 2013, een New York Times best-seller gechreven.

Als gevolg van haar jarenlange inzet voor bewustwording rond LHBTQ-kwesties, ontving Lovato in 2016 de GLAAD's Vanguard-prijs. Daarnaast blijft ze een wereldwijde pleitbezorger voor geestelijke gezondheidszorg en werd in 2017 geëerd door het Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior aan de UCLA, met de Artistic Award for Courage voor haar werk in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast werd ze ook in 2017 door Global Citizen benoemd als de officiële ambassadeur van de organisatie voor geestelijke gezondheid, met een speciale focus op kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld.

Begin 2017 wordt Lovato gecast als stem van Smurfin in de animatefilm 'Smurfs: The Lost Village.'
Later dat jaar, in juli brengt ze haar dubbel platina single Sorry Not Sorry uit, wat een voorbode is van haar nieuwe, zesde, studioalbum “Tell Me You Love Me” dat is september 2017 het levenslicht ziet en over de gehele wereld in charts op nummer 1 binnenkomt.

Voor het grote publiek is Demi Lovato wellicht het meest bekend van haar hit uit de populaire animatie film Frozen, let It Go, en van haar huidige hit met Luis Fonsi, Échame La Culpa, die op elk radiostation in Nederland te horen is. Maar over de jaren heen scoorde ze een ongelofelijke rij hits als Heart Attack, Cool for the Summer, Confident, No promise en Instruction.

Demi Lovato trad ooit één keer eerder op in Nederland, in 2014 verzorgde zij het voorprogramma van Enrique Iglesias in de Ziggo Dome In Amsterdam. In 2018 is ze zelf de hoofdact tijdens haar Tell Me You Love Me Tour, en dat zal voor veel Lovatics, zoals de Demi Lovato fans zichzelf noemen, het wachten meer dan waard zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Demi Lovato
Datum: 
28 juni 2018
Locatie: 
AFAS Live, Amsterdam

Reservatie:

Meer over