Eindelijk verschijnt de 'HAPPY PILL EP' van IKRAAAN, de jongste aanwinst van Fake Records. Vanaf vrijdag zal de EP op alle digitale platformen te beluisteren zijn. Volgende week, op 27 september, zal de eigenzinnige zangeres de nummers van de EP voor de eerste keerlive brengen, tijdens haar releaseshow in de Brusselse Volta

Wie de video's al bekeek van de eerder verschenen nummers 'Reflectie' en 'Happy Pill', heeft intussen begrepen dat IKRAAAN allesbehalve de zoveelste zangeres op een rij is. De sound van de jonge Mechelse is misschien nog het best te omschrijven als erg duistere 90's r'n'b en vormt het ideale net voor haar gitzwarte teksten. Ondanks haar leeftijd neemt ze nergens een blad voor de mond. Haar troebele verleden, haar moeilijke pad en haar psychische beslommeringen vinden stuk voor stuk hun weg naar haar muziek. Interessant is een understatement wanneer het over IKRAAAN gaat. Via deze link (paswoord is 'happypill'), kan je de EP nu al beluisteren.

De 'HAPPY PILL EP', het eerste project waarmee de zangeres naar buiten treedt, maakte ze samen met de Antwerpse producer Cloos. Het is alvast een voorsmaakje van wat nog komen zal, want de zangeres is intussen al druk bezig aan de voorbereidingen voor haar eerste volledige album, dat ook onder Fake Records zal verschijnen. IKRAAAN wordt hoe dan ook een blijver, dat bewijst de support van zwaargewichten als Zwangere Guy of Brihang, die zich in het verleden al erg lovend uitlieten over haar.

IKRAAAN zal in de komende maanden op heel veel podia te vinden zijn in ons land. Te beginnen met de releaseparty van de EP, op 27 september in Volta in Brussel. Alle info daarover valt hier te vinden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over