‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, de eigenzinnige kijk van Stany Crets op het beroemde sprookje, wordt binnenkort opgevoerd in Singapore. Music Hall brengt zijn voorstelling naar Resorts World Sentosa, mét een grotendeels Vlaamse cast.

Eerder presenteerde Music Hall in Resorts World Sentosa in Singapore zijn internationale tourproductie ‘Peter Pan, The Never Ending Story’. Het Singaporese publiek smulde ervan, en de samenwerking beviel de beide partijen zo goed, dat Sentosa ook ‘Cinderella’ heeft geboekt: een internationale herwerking van ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, dat eind 2013 zijn wereldpremière beleefde in Stadsschouwburg Antwerpen.

Voor de internationale versie blijven de fundamenten van ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ behouden, maar de voorstelling wordt hier en daar aangepast zodat ook een internationaal publiek er voluit van kan genieten.

Net als de Vlaamse versie biedt ‘Cinderella, A Fairly True Story’ een originele en grappige kijk op het verhaal van een arm weesmeisje dat in moeilijke omstandigheden opgroeit, en daar wel wil maar niet kan uit ontsnappen. De existentiële problemen en levensvragen van Assepoester worden bevraagd en becommentarieerd door een cynische reporter. Een uit het leven gegrepen sprookje dat soms grappig, soms hard, soms blij, soms triest, soms hilarisch en verwarrend is, maar wel altijd tamelijk waar.

Stany Crets – die ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ bedacht, schreef en regisseerde – bewerkt zijn eigen script voor een internationaal publiek. Matt Dunkley – componist en arrangeur van onder meer ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ en ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge – maakt nieuwe orkestraties voor de originele muziek van Ad van Dijk. Martino Muller, die ook al zijn medewerking verleende aan ‘Peter Pan’, verzorgt de choreografie.

Cinderella, A Fairly True Story’ wordt in Singapore gespeeld door een grotendeels Vlaamse cast. Charlotte Campion herneemt de rol van Assepoester en krijgt het gezelschap van onder anderen Nordin De Moor en Deborah De Ridder. Zij zullen dus binnenkort toch samen op de planken staan.

Cinderella, A Fairly True Story’ gaat op in première op 10 december in Resorts World Sentosa, Singapore. Het laat zich raden dat deze unieke familievoorstelling daarna dezelfde weg zal opgaan als ‘Peter Pan, The Never Ending Story’, dat er intussen al een mooie internationale tournee heeft op zitten en nog lang niet is uitverteld. Binnenkort is ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ te zien in onder meer Qatar, Taipei, Seoul en Istanbul.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: