Het is zomer... en Vlaanderen zingt weer massaal samen!

Op zaterdag 24 juni gaat de zomertoer van Vlaanderen Zingt weer van start. Deze zomer zingen we samen op 36 locaties verspreid over heel Vlaanderen. We brengen mensen samen op een centraal plein en zingen een hele avond samen met familie, buren en vrienden.

We zingen zowel samen in kleinere gemeenten als in grote steden als Leuven, Brugge, Gent en Oostende. En we zijn verheugd dat we last-minute ook Antwerpen nog hebben kunnen toevoegen aan onze agenda.

Vlaanderen Zingt is het meest verbindende evenement van het land. Het repertoire is dan ook heel breed. Het gaat dit jaar van Metejoor en Bart Peeters tot Frans Bauer, van The Sound of Music tot Coldplay. We brengen ode aan Vader Abraham en Tina Turner en laten het plein dansen op de Kabouterdans. En natuurlijk ontbreken klassiekers als 'Sweet Caroline' en 'Ik wil je' niet. Iedereen krijgt ter plaatse een gratis zangkrantje met de liedjesteksten.

Vlaanderen Zingt is een gratis evenement. Je hoeft dus nergens inkom te betalen. Het programma krijgt dit jaar trouwens een extra feestelijk tintje want het is deze zomer 25 jaar geleden dat ons eerste meezingevenement plaatsvond. Ter gelegenheid daarvan kon iedereen via sociale media mee beslissen welke liedjes er in het zangkrantje terecht kwamen. En ook ter plaatse krijgt het publiek de kans om nog een extra meezinger te kiezen.

Waar en wanneer gaan we samen zingen? Alle data kan je nu bekijken op www.vlaanderenzingt.be

Ondertussen zoeken we ook naar verenigingen die véél ambiance kunnen maken. We gaan deze zomer op zoek naar dé Ambiance Maker van het jaar. Verenigingen kunnen inschrijven via onze website www.vlaanderenzingt.be en maken kans op een exclusieve indoor editie van Vlaanderen Zingt. De opbrengst van dat evenement is voor de kas van de vereniging.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over