Binnenkort is de Sint weer in het land en dit jaar heeft hij een groot probleem! Eén van zijn zwarte pieten heeft last van hoogtevrees en is nog nooit door de schouw gekropen. Bijgevolg ziet hij nog helemaal wit en moet hij van Sinterklaas blijven oefenen tot hij wél op de daken durft!

Voor het vijfde jaar op rij, brengt De Proefkonijnen in theater Het Appeltje een interactieve Sinterklaasvoorstelling die een heleboel vragen beantwoordt over de Sinterklaastraditie. De Witte Zwarte Piet werd in 2013 voor het eerst opgevoerd en was veruit de populairste voorstelling in het rijtje. De reden waarom ze nu hernomen wordt, spreekt voor zich.

De discussie over de kleur van zwarte piet, die er in Vlaanderen nooit één was, waait toch elk jaar harder en harder over vanuit Nederland. De Proefkonijnen liet een witte zwarte piet opdraven lang voor er in Vlaanderen aandacht was voor het thema. Niet om alle pieten vanaf nu kleurloos te maken, maar net om de kinderen een referentiekader te geven over hoe het komt dat Zwarte Piet zwart ziet. Dat is namelijk het centrale thema.

Maar verder blijft het een erg fijne en grappige voorstelling waarbij kindjes de Witte Zwarte Piet helpen zijn hoogtevrees te overwinnen en te weten komen wat ze moeten doen om zélf zwarte piet te worden. Meer dan duizend bezoekers genoten al van deze tot de verbeeldingsprekende vertelling die niet enkel de jongsten weet te boeien, maar ook de ouders en grootouders op sleeptouw neemt! Geen groot spektakel, maar een intieme voorstelling waarbij ieder kindje aan bod komt.

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Witte Zwarte Piet
Datum: 
19, 20, 26, 27, 30 november - 3 & 4 december 2016
Locatie: 
Theater Het Appeltje, Antwerpen
Meer over