© vitaya

Vitaya volgt 17 bijzondere verpleegkundigen van het universitaire ziekenhuis van Gent. 17 gedreven verpleegkundigen uit verschillende diensten, van diverse leeftijden en met een eigen temperament. De verpleegkundigen gunnen ons een blik op hun leven, tijdens hun werk en daarbuiten.

In het brandwondencentrum wordt Geert verzorgd. Geert liep ernstige brandwonden op toen hij een frietketel over zich kreeg. Zijn eigen verbrande huid werd een week geleden vervangen voor vers vel. En dat moet nu verzorgd worden, een heel delicaat werkje voor verpleegkundige Jürgen.

Met patiënt Yves kan Jürgen niet echt praten, want zijn stembanden zijn verbrand.
En daarom houdt Jürgen zijn oren vooral gericht op het constante gebied dat aanduidt of er genoeg zuurstof in het bloed is.

Stefanie kwam ruim een jaar geleden terecht op de dienst revalidatie na een auto-ongeluk. Vanavond gaat ze voor het eerst sinds lang terug naar een fuif en daarom lijkt de dienst wel te zijn omgetoverd tot een kapsalon. Verpleegster Caroline helpt haar ook zorgvuldig bij het kiezen van een leuke outfit. Een blijde gebeurtenis voor Stefanie, want vijf maanden lang was haar vaste outfit een metalen harnas met schapenvacht.

Vorige keer maakten we kennis met Phaedra. Ze is kankerpatiënte die nog volop in haar chemotherapie zit. Vandaag is Phaedra op het vakantiekamp van de kankerliga. En wie we daar ook terugvinden isBerna, de hoofdverpleegkundige van de afdeling bloedziekten op het UZ.

De Verpleeg-sterren vanavond om 21u25 op Vitaya

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: