Kurt van Rompaey

De Nederlandstalige musical Evita komt in het najaar naar België. Naar aanleiding hiervan werd de Belgische pers een tijdje geleden uitgenodigd op één van de voorstellingen in de Amsterdamse Carré. Evita is in Nederland een groot succes, en hoopt het ook in België waar te maken. Daarvoor kunnen ze rekenen op niemand minder dan Jan Schepens. Hij zal de rol vertolken van Ché. Naast Jan zal ook opkomend talent een kans krijgen. Zo zal Sara Gracia de rol van de maîtresse overnemen van Anouk Maas. Sara debuteert in augustus in Nederland en komt in november en december mee naar haar België.

Over Evita: De Argentijnse Eva Duarte die als onecht kind een moeilijke jeugd ervaart, verhuist met de hulp van een tangozanger naar Buenos Aires. Op 15 jarige leeftijd probeert ze daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken.

In 1944 leert Eva kolonel Juan Perón kennen, vanaf dan raakt haar leven in een stroomversnelling. Ze wint zijn hart voor haar, en wordt twee jaar later de EvitaFirst Lady en held van het Argentijnse volk. Toch roept haar handelswijze vragen op bij enkele mensen. Zo lijkt Ché Evita te doorzien en voorziet hij haar van vlijmscherp commentaar.

Een frisse bries waaide door deze versie van Evita. Zo is er in deze versie het nummer “You must love me” of in het Nederlands “Blijf van mij houden” toegevoegd. De beroemde balkonscène werd vervangen door een scène waarin Eva Perón tussen het Argentijnse volk rondwandelt. Een echte aanrader voor de liefhebbers, en ook voor zij die willen kennis maken met een echte musical. Evita draait eind dit jaar in Gent en in Antwerpen.

Tickets zijn te verkrijgen via www.evitademusical.be (KVR)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: