Marc Struyck

Gordon, Gerard Joling en Rene Froger, alias De Toppers, willen punten uit Oost-Europa sprokkelen door middel van een kennismakingstournee. Het drietal zal in de aanloop naar het Songfestilval in Moskou de boer optrekken om Oost-Europa te laten kennis maken met hun eurovisielied. Dat moet nog geschreven worden. De voorkeur van het drietal gaat naar een Engelstalige up temposong.

Jetski en vuurwerk
De Toppers zullen voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival volgend jaar mei in Moskou enkele Oost-Europese landen bezoeken om de inwoners van die landen vast kennis te laten maken met de Nederlandse songfestivalinzending. Gerard Joling, Gordon en René Froger vertelden dat tijdens hun persconferentie in het Amstel hotel in Amsterdam.

In de uitnodiging was aangekondigd dat de entree van het trio spetterend zou zijn. Dat ze woord hebben gehouden mag blijken uit het feit dat ze arriveerden op een jetski en met vuurwerk de zaal van het Amstel hotel binnenkwamen.

'Liefst een Engelstalige up tempo-song'
Show is één ding, een goed lied hebben een ander. Dat weten ook de Toppers. Zelf zullen ze een poging doen om een nummer te schrijven voor het Nationaal Songfestival, dat op 1 februari plaats vindt en zal worden gepresenteerd door Jack Van Gelder. Maar Geer, Goor en René verwachten ook heil van andere componisten en tekstdichters. Daarom dagen ze iedereen uit om voor hen het winnende lied te componeren. Hoeveel liedjes aan het Nationaal Songfestival op zondag 1 februari zullen deelnemen is nog niet bekend. Na het sluiten van de inschrijving zal pas bepaald worden hoeveel liedjes gezongen gaan worden.

Liedjes van maximaal 3 minuten, kunnen met tekst/muziek en contactgegevens vanaf nu opgestuurd worden naar Songfestival, Postbus 28550, 1202 LN Hilversum. De sluitingsdatum voor het aanleveren van de liedjes is gezet op 23 november.

Bron: Raf van Bedts - www.eurosong.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: