De vtm-nieuwsdienst brengt zondag verslag uit van de regionale en Europese verkiezingen vanaf 12 uur. Van 12 uur tot 14 uur gaan we live naar de vijf provincies, voor korte interviews met politieke kopstukken, nieuwsverhalen en reportages.

Vanaf 17 uur komen de eerste resultaten op het scherm, van commentaar voorzien door Dany Verstraeten en politiek analist Rik Van Cauwelaert, en door Stef Wauters en vaste gast Louis Tobback. Stef Wauters ontvangt de hele avond de kopstukken van alle partijen, met af en toe snedig commentaar van Geert Hoste.

De vtm-journalisten vangen ondertussen live de eerste commentaren en reacties op vanuit alle Vlaamse partijbureaus en vanuit Wallonië, en vanaf 22 uur ook vanuit het Europees parlement.

De verkiezingsresultaten worden op de voet gevolgd door anchor Cathérine Moerkerke, die meteen ook een primeur toont voor Vlaanderen: via een levensgroot ‘touch screen’ worden de resultaten meteen omgezet naar mogelijke coalitievormingen, en kunnen ze op een zeer innovatieve manier vergeleken worden met de uitslagen van de verkiezingen van 2004 en 2007, inclusief de toen bestaande kartels.

De Stem van Vlaanderen loopt tot middernacht en wordt alleen onderbroken voor de conférence Geert Hoste Regeert en het 2de deel van De Week van Louislouise.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: