Steven (30) woont sinds enkele jaren samen met Gunter. Samen voeden ze Jens en Robin op, twee kinderen uit een vorig huwelijk van Gunter. In het gezin neemt Steven vrijwel alle huishoudelijke taken op zich. En dat gaat van het smeren van de boterhammen tot het wegbrengen van Gunter naar zijn werk, om half vijf ’s ochtends … Linda (46) is een bezige bij. Ze runt een volkscafé, verkoopt potjes bij mensen thuis en houdt het huishouden met man Lieven en drie puberzonen draaiende. Die vier mannen – én de stamgasten in het café - hopen van harte dat de Nieuwe Mama een strakke blondine is.

Het is dan ook met een klein hartje dat Steven richting West-Vlaanderen trekt. Ook al is de eerste reactie van Lieven en zijn zonen Troy, Mitch en Jitse wat koeltjes, wanneer Steven voor het eerst naar het café trekt, is het ijs al gauw gebroken.

Voor Linda breekt een rustige tijd aan in het gezin van Gunter. Alleen de vroege ochtenden spelen haar parten. En ook het feit dat Jens en Robin de schoolvakantie vooral voor de televisie doorbrengen baart haar zorgen. Maar de eerste vijf dagen ondergaat ze gedwee de regels die Steven voor haar achterliet: zo staat ze zonder morren om half vijf op om Gunther naar zijn werk te voeren.

De aanpassing van Steven aan het leven van Linda verloopt voorspoedig, maar de lange uren én de extra job als potjesverkoper beginnen stilaan te wegen. Bovendien ondervindt hij dat er in het gezin van Lieven en de jongens weinig tijd samen wordt doorgebracht. Hij begint dan ook de warmte van Gunter te missen.

Na vijf dagen mogen Steven en Linda de regels aanpassen. Dat verloopt aanvankelijk stroef: Mitch en Troy staan niet meteen te popelen om samen met Steven te gaan fitnessen. En Gunter lacht eerder groen als hij ’s ochtends de fiets op moet om naar zijn werk te gaan… Maar uiteindelijk vinden de twee families een mooie tussenweg en dat wordt uitgebreid gevierd tijdens twee totaal verschillende maar even onvergetelijke feesten…

De nieuwe mama vanavond om 20.40 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: