Al meer dan 10 jaar waakt Dr. Lektroluv, de illustere DJ met het groene masker, over de gezondheid van België’s elektronische muziekscene. Zijn label introduceerde onder andere Mumbai Science en The Subs aan het grote publiek en zijn eerste compilaties in de 00’s speelde een kernrol in de wereldwijde revival van de electro-sound.

Hoewel hij op de eerste plaats vooral bekend staat als DJ, gedreven door een passie om nieuwe muziek te introduceren aan fans over de hele wereld, heeft de dokter intussen ook laten zien dat hij over een chirurgische precisie beschikt in de studio. Na de hit die hij vorig jaar scoorde met ‘Discothèque’, stelt hij nu het vervolg ‘Through The Night’ voor.

Als een soort van neon koortsdroom vat ‘Through The Night’ perfect samen hoe het is om in het midden van de dansvloer te staan tijdens piektijd. De bijbehorende video van de Nederlandse projectiekunststudio Mr. Beam, die trouwens deze week tot Superclip is gekozen op TMF, brengt het nummer op spectaculaire wijze tot leven.

Zijn herkenbare sound en voorkomen brengen hem nog steeds in de verste uithoeken van de wereld. Meermeels per jaar bezoekt hij Brazilië (waar hij al sinds jaren over een stevige fanbase beschikt) en afgelopen weekend speelde hij voor de tweede maal op een festival in China, waar de elektronische muziekscene ook stilaan doordringt.

Zijn groene masker leverde hem eerder dit jaar zelfs een rol op in een wereldwijde spot van scheerapparatenfabrikant Gillette, ook bijna goed voor 20 miljoen views.

Wie Dr. Lektroluv graag wat dichter bij de deur wil bewonderen zal een van de tickets moeten bemachtigen voor de MTV European Music Award Pre-Party aanstaande woensdag in de Antwerpse club Ampère, waar hij voor de muziek zal zorgen.

Vind Through The Night op Beatport.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over