In het hippe centrum van Londen staat het Vlaams Huis. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei wordt het bewoond door Anja, Catherine en Ilse. Ze ontvangen heel wat gasten en gaan ook op pad met Vlamingen die een band met Londen hebben of er wonen en werken.

Op maandag 3 mei nodigen ze Vlaamse Londenaars uit voor een Engels ontbijt. De Oostendse chef Konrad Inghelram woont al 13 jaar in Londen en is nu chef in het voortreffelijke Londense restaurant Quaglino’s. De familie Rouffaert woont al tien jaar in Londen, samen met hun nog jonge kinderen. Geert De Proost is vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in het Verenigd Koninkrijk en werkt vanuit het Vlaams Huis. Paul Michiels en Jeroen D’hoe zijn in Londen om hun gloednieuwe album It’s a gas af te werken. Exclusief voor De madammen laten Paul en Jeroen een nummer uit hun nieuwe cd horen.

Op dinsdag 4 mei onderzoeken De madammen of Londen inderdaad peperduur is en vragen het aan twee dames die het kunnen weten. De Vlaamse Julie Van Oostende opent binnenkort een restaurant en Sabine Vandenbroucke werkt voor het internationale tijdschrift Monocle, hét blad voor de moderne wereldburger. Britse Belg Nigel Williams maakt De madammen duidelijk hoe ze zich vooral niet moeten gedragen in Londen.

Woensdag 5 mei verlaten De madammen de platgetreden Londense paden en laten zich gidsen door Das Pop-frontman Bent Van Looy die een tijd in Londen woonde. De stem van VRT-correspondente Lia Van Beckhoven klinkt bekend in de oren. Net nu heeft ze drukke dagen voor de boeg, want op donderdag 6 mei gaan de Britten naar het kieshok.

Donderdag 6 mei laat Thuis-actrice Leah Thys – die 11 jaar in Londen werkte als actrice en regisseur- De madammen kennismaken met markante theaters: van Shakespeare zijn Globe tot Queens Theatre waar musicalster Hans Peter Janssens in Les Miserables al voor de tweede keer de rol van inspecteur Javert speelt.

Op vrijdag 7 mei zit Dirk De Prins zit mee aan de culinaire tafel van De madammen om het te hebben over die buurten in Londen waar je lekker eet, en over de verscheidenheid aan restaurants vol invloeden uit de hele wereld. Chocolatier Dominique Persoone is hofleverancier van één van de beste restaurants ter wereld, Fat Duck van chef Heston Blumenthal. En om af te sluiten genieten De madammen van een echte afternoon tea met Roger Simons die jarenlang vanuit Londen de wereldberoemde zin sprak ‘Dit was Roger Simons in Londen…’

De madammen live vanuit het Flanders House in Londen, van 3 tot 7 mei , tussen 9 en
12 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: