Na het grote succes van De Kreuners XXL 2004 en XXL 2005 staat de Vlaamse rockgroep ‘par excellence’ voor de derde keer met een eigen show op het podium van het Antwerps Sportpaleis. DE KREUNERS XXL 2006 op zaterdag 25 februari wordt opnieuw een bijzonder feestelijk concert met alles erop en eraan. De fans oefenen nu al hun stembanden...

In 2003 stonden De Kreuners als pioniers van de Vlaamse rock 25 jaar op de planken. Dit uitzonderlijke jubileum werd gevierd met de nieuwe cd "1978" en een uitgebreide concerttournee die succesvol van start ging met twee nagenoeg volledig uitverkochte Nekka-Nachten in het Sportpaleis. Walter Grootaers en zijn kompanen kregen de smaak van het optreden in dat grote Sportpaleis te pakken en besloten om hun verjaardagstournee in het voorjaar van 2004 ook daar te eindigen. De Kreuners XXL 2004 was een regelrecht schot in de roos. Een vervolg kon niet uitblijven: ook in 2005 deden De Kreuners het Sportpaleis weer vollopen. Dit fameuze staal van hoe in Vlaanderen wordt gerockt, werd voor het nageslacht op dvd en audio-cd bewaard.

Omdat alle goede dingen uit drie bestaan, is er op zaterdag 25 februari 2006 andermaal een superfeestelijke XXL-editie. De Kreuners zullen hun fans verrassen met een totaal nieuwe productie. Het wordt weer een indrukwekkende show die qua opbouw aardig zal afwijken van wat er de twee voorgaande jaren werd gebracht. Er worden opnieuw een aantal gasten uitgenodigd (de namen verklappen we nog niet) en de aanwezigen zullen natuurlijk weer getrakteerd worden op een lange reeks rocksongs, die men luidkeels mag meezingen. Onder het grote groene dak zullen De Kreuners ook demonstreren wat ze op akoestisch vlak hebben geleerd tijdens hun allereerste tournee langs de Vlaamse culturele centra.

Volgend jaar staat er geen De Kreuners XXL op de Sportpaleiskalender, zodat alle aandacht kan worden gericht op 2008, het jaar waarin de Vlaamse rockers hun 30-jarig bestaan vieren.

Voor De Kreuners XXL 2006 zijn al meer dan 10.000 kaarten verkocht. Wie op 25 februari weer lekker mee wil doen in een tot rockpaleis omgebouwd Sportpaleis, aarzelt best niet langer en bestelt meteen zijn of haar kaarten. Want daarna is het wachten tot 2008 om Walter Grootaers, Erik Wauters, Berre Bergen, Jan Van Eyken en Ben Crabbé weer in buitengewoon formaat bezig te zien.

DE KREUNERS XXL 2006 in het Antwerps Sportpaleis op zaterdag 25 februari om 20.30 uur. Toegangskaarten kosten € 17,50 (staanplaatsen balkon en laatste vier rijen zitplaatsen met beperkt zicht onder het balkon), € 22,50 (staanplaatsen middenplein), € 27,50 (zitplaatsen balkon en rolstoelplaatsen) en € 32,50 (zitplaatsen tribunes). De prijzen zijn exclusief service- en portokosten. Bestellen kan 24/24 uur via www.sportpaleis.be of www.teleticketservice.com of telefonisch tijdens de kantooruren bij Tele Ticket Service 070/345.345.
Website De Kreuners: www.dekreuners.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: