Linkin Park, Bastille, The Offspring, Ellie Goulding, Netsky, Limp Bizkit, Major Lazer, Rudimental en veel meer.

Als we de sociale media mogen geloven was het weer reikhalzend uitkijken naar deze dag. Al dertig edities gaat Pukkelpop voor de formule van rake kleppers en spannende nieuwkomers.

Zoek hard over de hele wereld, maar trouwere fans dan die van Linkin Park vind je haast niet. Al jaren schreeuwen ze in onze wishlists om een terugkeer van hun helden en bombarderen ze onze Twitter-pagina met de vraag om de band naar Pukkelpop te halen. Vandaag worden hun smeekbeden verhoord; op donderdag 20 augustus is Linkin Park headliner op de Main Stage. Het is pas hun derde passage in België sinds de oprichting in 1996. Momenteel is Linkin Park op wereldtour met hun zesde studioalbum ‘The Hunting Party’ en deze zomer zetten ze dus ook Pukkelpop op zijn kop.

Bastille en ons Belgenlandje is een match made in heaven. Vanaf de eerste single ‘Pompeii’ werd de band door velen in het hart gesloten met een platina debuutplaat en uitsluitend uitverkochte shows tot gevolg.

Ook in de rest van de wereld ging het hen voor de wind en voor ze het wisten hadden ze een Grammy nominatie en shows op alle belangrijke festivals op zak. Op vrijdag 21 augustus voegen ze eindelijk ook Pukkelpop aan dat indrukwekkende lijstje toe.

De nacht indansen kan op donderdag met het Britse collectief Rudimental, op vrijdag steekt Major Lazer het vuur aan de lont en zaterdag stuurt Netsky de Pukkelpoppers met een smile weer naar hun tent. Maar ook Boys Noize, Mark Ronson en Underworld brengen de beats naar Hasselt.

Maar dit is lang niet alles. Zet je schrap. Hier zijn alle eerste namen voor Pukkelpop 2015:

De komende weken worden extra namen aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pukkelpop 2015
Datum: 
20, 21 en 22 augustus 2015
Locatie: 
Pukkelpop, Kiewit

Reservatie:

Meer over